Bysommer i Trondheim

I Trondheim kan du vandre langs smale brosteinsveiter og utforske byens unike historie og bydeler. Veien er kort mellom handlegater, museer, matopplevelser i verdensklasse, grønne omgivelser og fjorden.

Publisert / endret: 02.06.2023

Opplev byen

Bysommer i Trondheim kan by på et yrende folkeliv med flotte uteserveringer, parkområder og et stort mangfold av kultur- og matopplevelser. Byen er arena for en rekke festivaler og marked, blant annet:

Oppdag Trondheim bydel for bydel til fots, med buss, trikk, sparkesykkel eller bysykkel. For å finne frem til rett buss, avganger til trikken, nærmeste bysykkel eller kjøpe billett, kan du bruke AtB-appen

LES MER: Tips til sommeropplevelser og arrangementer i Midtbyen.

Fjordpromenaden

Fra Skansen til Brattøra finner du Trondheims vakre fjordpromenade. Linje 3 fra Kongens gate eller trikken fra St. Olavs gate tar deg til Skansen holdeplass hvor du kan spasere ned til havna. Langs promenaden er det benker hvor du kan sitte og nyte utsikten utover fjorden og Munkholmen. Langs promenaden finner du også Sjøbadet, perfekt for deg som ønsker en sentrumsnær svømmetur.

Museer i naturskjønne omgivelser

Med linje 11 fra Kongens gate kan du reise til Sverresborg Trøndelag Folkemuseum, landets største friluftsmuseum som ligger rundt ruinene av Norges eldste middelalderborg. Tar du turen til Ringve Musikkmuseum med linje 20 kan du kombinere besøket med en rusletur i Ringve Botaniske Hage. Fra Ringve Musikkmuseum er det også kun en gåtur ned til Ladestien.

LES MER: Oversikt over alle museer i Trondheim.

Historiske Kristiansten festning

Linje 25 tar deg fra byen til Festningsgata rett ved Kristiansten Festning. Et av Trondheims mest fremtredende landemerker. Festningen er omkranset av grøntområder og små turstier. Ta turen innom Festningens museum for å bli enda bedre kjent med dens historiske betydning.

Verdens nordligste trikkelinje

Gråkallbanen tar deg på en stemningsfull tur fra byen til marka og Lianvannet. Det er en 20 minutter lang tur gjennom koselige boligområder og vakker natur. Ta med deg niste og badetøy. Trikken går flere ganger i timen fra St. Olavs gate i sentrum.

LES MER: Visste du dette om Gråkallbanen?

Ilabekken tursti

Ilabekken er en grønn tursti som kobler byen sammen med marka. Ta linje 11 fra Kongens gate til holdeplassen Schiøtz' vei og du får en fin tur ned til Ila. Denne turen er en opplevelse i seg selv, men kan også være begynnelsen på en lengre tur til Teisendammen eller Bymarka.

Slik reiser du

Kjøp billett

Billett for buss, trikk og tog i sone A kjøpes enklest i AtB-appen eller på SMS. Det er også mulig å kjøpe enkeltbilletter og 24-timers billetter på utvalgte kiosker, billettautomater på holdeplasser eller AtB Kundesenter i Prinsens gate 41. Husk at i helgene kan du benytte tilbudet familiehelg og ta med inntil fire barn (til og med 17 år) gratis på reise med buss eller trikk i én sone.

LES MER: Slik kjøper du billett

Planlegg reisen

I AtB-appen kan du planlegge reisen din med buss, trikk, tog, hurtigbåt og ferge i hele Trøndelag. Du kan søke på konkrete holdeplasser, adresser, kaier og steder. I kartet kan du se nærmeste holdeplass og lokasjon på byens elsparkesykler og bysykler som kan leies.