Flere reiser kollektivt – derfor dobler vi billettkontrollene

Inntektene fra billettsalg går direkte tilbake til drift av kollektivtilbudet, og er avgjørende for at AtB skal kunne beholde og utvikle tilbudet vi har i dag.

Publisert / endret: 26.09.2023

Flere og flere velger å reise kollektivt og passasjertallene har økt betydelig det siste året. I uke 34 ble et skyhøyt antall reiser registrert i Trondheimsområdet. Da var det 946.000 reiser på én uke. Ny ukesrekord! 

Den samme tendensen ser vi også på de største regionlinjene. Det betyr at aldri før har det reist så mange med buss i Trøndelag!

Kundetilfredshetsundersøkelsene viser samtidig at reisende generelt er svært godt fornøyde med tilbudet, både på buss, trikk, båt og ferge. Sånn må det fortsette – og helst vil vi gjøre alle enda mer fornøyde!

Fra 120.000 til 240.000 kontrollerte

Derfor blir det enda viktigere å sikre billettinntektene. Dette er avgjørende for å opprettholde kollektivtilbudet og for å forbedre det ytterligere.

Vekterselskapet Avarn Security har gjennom kontrakt med AtB forpliktet seg til å gjennomføre minst 240.000 kontrollerte i året i Trondheimsområdet. Det er faktisk dobbelt så mye som før. 


Det lønner seg å ha gyldig billett!

Du får aldri gebyr om du oppholder deg på en holdeplass uten billett. Men på bybussene i Trondheim må du huske å ha gyldig billett før du går om bord, uansett hvordan du kjøper billetten.

Unntaket er om du kjøper billett hos sjåfør.

Kontrollørene gjør en viktig jobb

Pengene fra billettkjøp går direkte tilbake til kollektivtilbudet. Og billettkontroller bidrar på den måten til at AtB slipper å kutte i bussavganger. Det minker sjansen for overfylte busser både for betalende og ikke-betalende kunder.

Ikke glem at billettkontrollørerne gjør en viktig jobb for felleskapet og vil møte deg med et smil. Ha en god, samvittighetsfull reise!