Overgang og bytter

Du kan bytte til andre transportmidler i de sonene billetten gjelder for, så lenge det er tid igjen på billetten når du går om bord. Det er ulike overgangsregler for hvilket transportmiddel du reiser med.

Overgang mellom buss, trikk og bestillingstransport

Du har fri overgang mellom AtBs busser, trikk og bestillingstransport innenfor de sonene du har billett for. Billetten må være gyldig ved ombordstigning på alle overganger. 

Eksempel

Du skal reise fra Stjørdal til Melhus med buss, begge destinasjoner i sone A. Du kjøper da billett for sone A før du går om bord i Stjørdal, og kan bytte mellom buss, trikk og bestillingstransport hvor som helst innenfor sone A så lenge billetten fortsatt er gyldig.

Gyldighetstid på enkeltbillett

En enkeltbillett innenfor én sone er gyldig i 1,5 time, 2,5 time i to soner, 3,5 time i tre soner og så videre. Enkeltbillett i sone A er gyldig i 3 timer alle hverdager eller kl. 18, lørdager og søndager.

Overgang mellom hurtigbåt og buss/trikk/bestillingstransport

Du har fri overgang mellom AtBs busser, trikk og bestillingstransport (ikke tog) både før og etter tur med hurtigbåt i sonen du reiser med båten fra, og sonen du ankommer. Billetten må være gyldig ved ombordstigning på alle overganger. 

Eksempel

Du skal reise fra Munkvoll (sone A) til Vanvikan (sone B1). Kjøp enkeltbillett for hurtigbåt og bruk den på buss/trikk fra Munkvoll til Trondheim Hurtigbåtterminal, og videre på rute 810 til Vanvikan. Videre har du fri overgang til AtBs busser og fleksibel transport i sone B1, så lenge billetten fortsatt er gyldig.

Hvis du har kjøpt enkeltbillett for buss/trikk/bestillingstransport før du tar hurtigbåt, får du fratrekk når du kjøper billett for båt. Gjelder ikke periodebillett. Vis billetten til billettør om bord.

Overgang mellom tog og buss/trikk/bestillingstransport

Du har fri overgang mellom tog og AtBs busser/trikk/bestillingstransport i sone A, så lenge billetten er gyldig idet du går om bord på transportmidlene. Sone A for tog strekker seg fra Hovin stasjon i sør til Skatval stasjon i nord. Du kan ikke bruke klippekort på reiser med tog.

Eksempel

Du skal reise fra Trondheim lufthavn Værnes til Trondheim sentrum, begge destinasjoner i sone A. Du kjøper billett for sone A før du går om bord på toget på Værnes, og kan bytte til buss på Trondheim S til sentrum. Billetten må være gyldig før du går om bord i bussen.

Gyldighetstid på enkeltbillett

En enkeltbillett innenfor én sone er gyldig i 1,5 time, 2,5 time i to soner, 3,5 time i tre soner og så videre. Enkeltbillett i sone A er gyldig i 3 timer alle hverdager eller kl. 18, lørdager og søndager. 

For reise med klippekort er det kun mulig å bruke det digitale i AtB-appen på tog. 

Flybuss

Det er ingen overgang mellom AtBs transportmidler og Værnesekspressen.