AtBs delegater tar imot prisen på scenen i konferansesalen.

AtB vant Kollektivprisen 2023

Til stående applaus fikk arbeidet for et helhetlig mobilitetstilbud i hele Trøndelag stor anerkjennelse.

Publisert / endret: 17.11.2023

Torsdag ble den årlige Kollektivkonferansen avholdt i Oslo. Konferansen, som arrangeres av Kollektivtrafikkforeningen, samlet bransjefolk fra hele landet.

I hard konkurranse hentet AtB hjem den gjeve Kollektivprisen. Prisen deles ut til et prosjekt, initiativ eller organisasjon som har bidratt til å fremme kollektivtransporten i Norge.

Pris for distriktsarbeid

AtB var nominert for å jobbe fram et helhetlig mobilitetstilbud for hele Trøndelag.

Mens AtB i 2019 vant prisen for nytt kollektivnettverk og metrobuss over natta i Trondheim, var det nå for løsninger i bygder og mindre tettsteder som var i fokus, skriver Kollektivtrafikkforeningen som omtaler pristildelingen.

Les hele begrunnelsen til nominasjonen her.

 

Det var i år seks nominerte til Kollektivprisen:

  • Skyss var nominert for sine store utslippskutt både til sjøs og på land.
  • Entur for sine miljødata og muligheten til å la deg se ditt klimaavtrykk.
  • AtB for sitt helhetlige mobilitetstilbud for hele Trøndelag.
  • Flytoget for sitt innovative arbeid med å skape friksjonsfrie reiser.
  • Transportøkonomisk institutt og Nils Fearnley for sine mange år med forskning og viktige faglige bidrag til kollektivsektoren.
  • Tenk Tromsø – et samarbeidsprosjekt mellom Vegvesenet, kommune og fylkeskommune som har gitt en enorm vekst i antall bussreiser.

Årets ildsjel-nominasjon

I tillegg var Harald Storrønning fra AtB nominert til Årets ildsjel. Det er en jurypris som deles ut til en person som har gjort en ekstraordinær innsats for kollektivtransporten. Storrønning er direktør for Tilbudsutvikling og mobilitet i AtB.

AtB mottar Kollektivprisen i Oslo.Administrerende direktør Grete Fuglem Tennås (fremst i midten) takker for prisen sammen med AtBs delegasjon til Oslo. Alle foto: Nicolai Solbakk Willumsen / Hegnar Media