Vi spurte en AI-robot: 10 beste tips til når du tar bussen

En smule streng om prating vil noen mene, men gode råd var ikke dyre da vi spurte. Gratis, faktisk!

Publisert / endret: 24.07.2023

ChatGPT og andre chattetjenester som bruker kunstig inteliggens er i vinden for tiden. AI-robotene svarer og gjør kalkuleringer superraskt – kanskje vel skråsikkert noen ganger. 

Så hva mener AI-roboten er gode reisevaner med bussen? Vi brukte OpenAI sin ChatGPT og spurte – og svar fikk vi!

AI-robotens topp 10 gode reisevaner

Her er ChatGPT sine 10 tips:

  1. Vær forberedt: Finn ut hvilken buss du skal ta, når den går, og hvor du skal stå av på forhånd. Sørg for å ha tilstrekkelig med tid til å komme til bussholdeplassen og kjøpe billett.

  2. Ha riktig billett: Sørg for at du har riktig billett for reisen din. Hvis du er usikker på hva slags billett du trenger, kan du kontakte busselskapet eller sjekke deres nettside eller app.

  3. Hold deg oppdatert: Sjekk busstidene på forhånd, og sjekk om det er noen endringer eller forsinkelser. Det kan også være lurt å laste ned en app som gir deg sanntidsoppdateringer om bussens ankomst.

  4. Vær tidlig ute: Kom til bussholdeplassen i god tid før bussen din kommer. Det gir deg tid til å finne ut hvor du skal stå, og gir deg også litt spillerom i tilfelle bussen er tidlig ute.

  5. Vær høflig: Når du går på bussen, vær høflig mot sjåføren og andre passasjerer. Spør om hjelp hvis du er usikker på noe.

  6. Velg sete klokt: Hvis du har muligheten, velg et sete som er komfortabelt og gir deg god plass. Hvis du blir bilsyk, kan det være lurt å velge et sete nær midten av bussen.

  7. Vær stille: Prøv å være så stille som mulig mens du er på bussen. Hvis du må snakke, vær høflig og bruk en lav stemme.

  8. Hold bussen ren: Ta med søppel og kast det i søppelbøtten når du går av bussen. Ikke søl eller etterlat søppel på setene eller gulvet.

  9. Hold deg trygg: Hold vesken eller sekken din tett inntil deg når du reiser på bussen. Pass på lommeboken og andre verdisaker.

  10. Si fra om problemer: Hvis du opplever problemer på bussen, som for eksempel en ubehagelig passasjer eller en sjåfør som kjører for raskt, kan du kontakte busselskapet for å rapportere problemet.

Det var lista. Vi må si mye stemmer rimelig greit med våre egne råd til gode reisevaner

Obs! Et par ting …

Angående billettkjøp må du også huske å kjøpe billett før du går om bord. Du må gjerne gjøre det i den grå AtB-appen. Ellers er det flere måter å kjøpe billett på, alt ettersom hvor i Trøndelag du bor.

Så må vi også understreke … bussene skal aldri gå tidligere enn oppsatt tid i rutetabellene. Men når bussene er forsinket, og det for eksempel står en ny tid i reiseplanleggeren eller i appen, kan bussen kjøre inn tiden. Vær obs på det!

Psst: I AtB-appen kan du nå se med egne øyne hvor bussen din er i løypa. Da trenger du ikke lure. Les mer om det i en egen artikkel om den nye funksjonen.