Ofte stilte spørsmål

Lurer du på noe? Vi har samlet ofte stilte spørsmål og svar.

Ta kontakt med AtB kundesenter om du ikke finner svar på spørsmålet ditt under.

AtB-appen

  1. Start appen på nytt: Lukk appen helt, og åpne den igjen.
  2. Start telefonen på nytt: Slå av telefonen og slå den på igjen.
  3. Oppdater appen: Sjekk om du har den nyeste versjonen av appen i App Store eller Google Play Store.

  Vi anbefaler at du slår på automatiske oppdateringer i telefonens innstillinger.

  Hvis ingenting av dette hjelper, ta gjerne kontakt med kundeservice.

 • Akkurat nå kan du dessverre ikke ha både et fysisk t:kort for buss og kjøpe hurtigbåtbilletter i AtB-appen.

  Dersom du prøver å kjøpe en hurtigbåtbillett i appen, men har en periodebillett på buss og bruker t:kort, vil du i AtB-appen bli bedt om å bytte over fra t:kort til mobilen for alle billettene dine. Om du ønsker å bytte tilbake til t:kort etter at båtbilletten er brukt opp kan du enkelt gjøre det under «min profil».

 • I appen AtB vil avganger i sanntid ha en grønn prikk foran seg. Tidspunkt uten grønn prikk er rutetid.

  For å se rutetiden på en avgang som viser sanntid kan du trykke på den og se planlagt rutetid streket over.

  På skjerm ved holdeplasser er alle avganger i sanntid med mindre det står "ca." foran tidspunktet, som betyr rutetid.

   

Soneutvidelse sone A og prisendring

 • Fra 2. mai blir prisen 43 kroner for enkeltbillett voksen og 21 kroner for barn eller honnør. Prisen gjelder for en sone i hele Trøndelag, men kan også benyttes på tog i sone A.

  Starter, eller slutter reisen din med tog utenfor sone A må du kjøpe egen billett.

  LES MER: Tog + buss = sant

 • På bakgrunn av at Orkland inkluderes i sone A, betyr dette også at en gjennomreise fra sone C2 vil bli rimeligere.

  Eksempel: Reiser du fra Frøya i sone C2 til Trondheim i sone A, vil du nå få en sone mindre. Dette vil innebære kun to soner, i tillegg til en rimeligere reise.

 • Kjøper du periodebillett i sone B1 før 2. mai, kan du ha krav på å få refundert gjenværende antall dager som billetten tilsvarer. For å ha krav på refusjon av periodebillett i sone B1, må du kjøpe en ny periodebillett i sone A fra 2. mai.

  Eksempel: Jeg har kjøpt en periodebillett for voksen mellom Orkanger (sone B1) og Trondheim (sone A). Billetten min utløper 18. mai.
  Regnestykket blir derfor: 1200 kroner / 2 soner = 600 kroner / 30 dager = 20 kroner * 17 dager = 340 kroner. Du har derfor krav på 340 kroner i refusjon.

  LES MER: Billettrefusjon.

 • Fra 2. mai blir det både rimeligere å reise med båt og buss/trikk/bestillingstransport (ikke ferge).
  Dette skjer samtidig som Sone A utvides til Orkland kommune, noe som vil si at du også får litt rimeligere hurtigbåtreise med fri overgang i sone A.

  Reiser du utenfor sone A før eller etter, må du uansett kjøpe ny billett i sonen du reiser i.

 • Du får kjøpt enkeltbillett for student, men denne vil ikke gi noen rabatt. Alternativet for enkeltbillett student vil derfor være voksen. Studenter får rabatt ved 30- 60- 90- eller 180-dagersbillett inntil fylte 35 år.

 • Kjøper du enkeltbillett i sone A, vil du kun få 90 minutters varighet på en enkeltbillett. Som vanlig vil denne utvides til 3 timers varighet i ukedager etter kl. 18, og i helg. 

  Kjøper du derimot billett for to soner eller mer får du 1 ekstra time inkludert, men dette vil ikke ha noen påvirkning som følge av soneendringen med Orkland.

 

Nettbutikk for buss og trikk

 • Dersom en annen person, for eksempel barnet ditt, allerede har knyttet t:kortet sitt til sin egen kundeprofil hos AtB anbefaler vi at den andre personen bruker billettene sine til de er utløpt. Når alle billetter er utløpt kan du slette t:kortet fra den andre personens profil. Deretter kan du legge til den andre personen som en ny person på din egen profil, og legge til den andre personens t:kort der. Du vil da være klar til å kjøpe nye billetter på vegne av den andre personen.

 • Når du registrerer t:kortet ditt i ny nettbutikk, vil kortets kobling til gammel butikk opphøre. Derfor er det viktig at du bruker opp en eventuell aktiv periode før du registrerer kortet i ny nettbutikk.

 • Dersom du reiser med buss eller trikk i tilknytning til din reise med hurtigbåt, skal du fortsette å bruke den gamle nettbutikken en stund til. Fra 7. august 2022 vil du ikke kunne lese av t:kortet ditt om bord i bussen. I denne perioden må du vise frem kvittering på kjøp. Vi beklager ulempen dette medfører.

  I Trondheimsområdet er det åpen billettering, og du behøver ikke å vise frem kvittering.

  Husk også at du kan kjøpe hurtigbåtbilletter i AtB-appen og appen AtB Mobillett.

 • Autoreise verdi er erstattet med klippekort - 10 enkeltbilletter som kjøpes på en gang.

  Når du leser av t:kort på kortleseren om bord vil sjåføren se at du har klippekort og starte en enkeltbillett. Hold kortet inntil frem til sjåføren bekrefter at du har billett. Følg med på hvor mange enkeltbilletter du har igjen ved å logge inn i nettbutikken eller spørre sjåføren.

  Når du leser av på kortleser på metrostasjon venter du på lydsignal og bilde som viser at billett er OK og hvor mange enkeltbilletter du har igjen.

Nettbutikk for båt

 • Du må ha et t:kort for å bruke nettbutikken.

  Opprette brukerkonto

  • Registrer ny bruker.
  • Du velger brukernavn og passord når brukerkonto opprettes.
  • Bruksbetingelser ved kjøp over internett må godkjennes for å kunne ta løsningen i bruk.

  Kom i gang

  • Logg inn med ditt unike brukernavn og passord.
  • Legg inn ett eller flere t:kort i brukeren din.
  • Gi hvert t:kort et unikt navn slik at du enkelt vet hvilket du skal fylle på.

  Fylle på t:kort

  • Velg hvilket t:kort produktet skal legges inn i.
  • Kjøp periodebillett eller fyll på verdi.
  • Kjøpte produkter eller påfylling legges inn i ditt t:kort når t:kortet leses av på kortleseren om bord.
  • NB! Ved gjennomført betaling skal man komme tilbake til siden som viser "Ditt kjøp er fullført". Dersom dette ikke skjer vil kjøpet mest sannsynlig ikke være registrert i nettbutikken. Betalingstransaksjonen vil kunne fremstå som gjennomført hos din bank, men beløpet er kun reservert og vil ikke bli belastet. Dette vil bli frigitt etter noen dager i henhold til bankens rutiner.
 • Dersom du reiser med buss eller trikk i tilknytning til din reise med hurtigbåt, skal du fortsette å bruke den gamle nettbutikken en stund til. Fra 7. august 2022 vil du ikke kunne lese av t:kortet ditt om bord i bussen. I denne perioden må du vise frem kvittering på kjøp. Vi beklager ulempen dette medfører.

  I Trondheimsområdet er det åpen billettering, og du behøver ikke å vise frem kvittering.

  Husk også at du kan kjøpe hurtigbåtbilletter i AtB-appen og appen AtB Mobillett.

 • Har du tekniske problemer med nettbutikken hjelper det å tilbakestille nettleseren du bruker.

  De fleste nettlesere kan enkelt tilbakestilles. Funksjonen skrur alle innstillinger tilbake slik nettleseren var da den ble innstallert første gang.

  Fremgangsmåte for Internet Explorer

  Klikk på Verktøy og deretter Alternativer for internett. Klikk på fanen Avansert. Du får nå opp en ny meny, og du skal her klikke på knappen nede i høyre hjørne som heter Tilbakestill. Bekreft ved å trykke Tilbakestill i dialogboksen som kommer frem. Din nettleser er nå satt til standard innstilling. Du må starte nettleseren på nytt.

  Fremgangsmåte for Firefox

  Klikk på Hjelp i verktøylinjen, deretter på Feilsøking. Klikk på knappen Tilbakestill Firefox… i høyre hjørne. Klikk Tilbakestill Firefox i dialogboksen som åpnes for å bekrefte. Din nettleser er nå satt til standard innstilling. Du må starte nettleseren på nytt.

  Fremgangsmåte for Google Chome

  Klikk på Tilpass og kontrollér Google Chrome (tre prikker loddrett til høyre for adresselinjen) og klikk så på Innstillinger. Søk etter Tilbakestill. Klikk på knappen som heter Tilbakestill nettleserinnstillingene. Klikk på Tilbakestill i dialogboksen som åpnes for å bekrefte. Din nettleser er nå satt til standard innstilling. Du må starte nettleseren på nytt.

  Fremgangsmåte for Safari

  Klikk på tannhjulet til høyre for adresselinjen og deretter Nullstill Safari. Hak av for alle valgene, og klikk Nullstill. Nettleseren starter på nytt og den er nå satt til standard innstilling.
 • Ja, det kan du. Trykk på "legg til t:kort", skriv inn t:kort-nummeret som står bak på t:kortet du skal registrere. Gi t:kortet ditt et navn slik at du enkelt vet hvilket kort du fyller på. Husk å se over t:kort-nummeret når du registrerer det.

 • Det kan du. Når du logger inn ser du en oversikt over dine t:kort, og hva som er igjen på de. Du ser både aktive billetter, og billetter som ligger på vent i t:kortet.

  Vi gjør oppmerksom på at saldo i nettbutikken og faktisk saldo i t:kortet kan være forskjellig. Dette skyldes at det kan ta noen dager før historikk om billettkjøp og påfylling fra billettmaskinene er oppdatert i nettbutikken.

  Saldo og gjenværende dager vil også komme opp på skjerm på kortleser når du benytter kortet.

 • Kort som er sperret kan ikke fylles på i nettbutikken. Sjekk at t:kort-nummeret på det kortet du bruker er det samme som det du har lagt inn i nettbutikken.

  • Hvis det ikke er samme t:kort-nummer må du legge inn det nye kortet ditt for å fylle på riktig kort.
  • Hvis det er samme t:kort-nummer kan du ta kontakt med AtB kundesenter som hjelper deg med å finne en løsning.
 • Logg inn i nettbutikken og se hvilke billetter som er aktive eller ligger på vent på ditt t:kort.

  Sjekk at t:kort-nummeret som står på t:kortet stemmer overens med det du har lagt inn i nettbutikken.

  Merk også at hvis du har kjøpt en periode mens du allerede har en aktiv periode vil du kun se den aktive perioden på kortleser. 

 • Kjøp fra nettbutikken distribueres til kortleserne om bord flere ganger per dag. Det er kortleseren som legger kjøpet ditt inn i t:kortet. For å være sikker på at kortleseren har mottatt oppdateringen anbefaler vi at du fyller på senest dagen før du skal bruke t:kortet. Du velger selv hvilken dato periodebilletten skal starte når du kjøper den i nettbutikken.

Hurtigbåt

 • Dette blir annerledes

  Noen hurtigbåtstrekninger i Trøndelag har fått ny operatør. Det vil si at det er et annet selskap som kjører båten. Ønsker du å få driftsmeldinger med avvik og reiseinfomasjon, må du derfor melde deg på tjenesten til den nye operatøren.

  Følgende ruter endret operatør fra Torghatten Midt til Norled 2. januar 2024:

  • Rute 800 Trondheim - Brekstad - Kristiansund
  • Rute 805 Trondheim - Brekstad
  • Rute 810 Trondheim Vanvikan

  Følgende ruter endret operatør fra Torghatten Midt til Vidar Hop Skyssbåter 1. februar 2024:

  • Rute 830 Sandviksberget - Sætervika
  • Rute 835 Sandviksberget - Skjærvøy

  LES MER: Driftsmeldingstjeneste for hurtigbåt

  Dette blir likt

  Du kjøper billett med AtB-appen som før. Du kjøper billett på samme måte som tidligere, og anløpene for alle hurtigbåtrutene er fortsatt de samme.

  LES MER: Slik kjøper du billett

  Følgende ruter fortsetter med samme operatør i 2024:

  • Rute 820/825 Dyrøy - Øyrekken (Torghatten Midt)
  • Rute 980 Namsos - Rørvik - Leka (Vidar Hop Skyssbåter)

   

 • Ja, du kan ta med hund på alle hurtigbåter.

  Retningslinjer for reise med hund

  • Hund og andre dyr skal være i bur og plasseres på egen plass anvist av besetningen. Dette for å unngå kontakt med stoler, tepper og lignende i passasjersalong av hensyn til allergikere og medpassasjerer.
  • Hunden må ikke være i bur dersom den reisende er blind/svaksynt, nyttehund som kan legitimeres, og politihund sammen med betalende politi i uniform.
  • Dersom noe er uklart kan du kontakte mannskapet om bord.
 • De ulike operatørene har ulike retningslinjer for barn som reiser alene. I Trøndelag har vi tre ulike operatører som kjører hurtigbåtene. Nedenfor ser du en oversikt over hvem som kjører de ulike rutene.

  Rute 800, 805 og 810

  Se retningslinjer for barn som reiser alene for Norled. De kjører følgende ruter:

  • Rute 800 Trondheim - Brekstad - Kristiansund
  • Rute 805 Trondheim - Brekstad
  • Rute 810 Trondheim - Vanvikan

  Rute 820/825

  Se retningslinjer for barn som reiser alene for Torghatten Midt. De kjører følgende rute:

  • Rute 820/825 Dyrøy - Øyrekken

  Rute 830/835 og 980

  Se retningslinjer for barn som reiser alene (PDF, 83KB) for Vidar Hop Skyssbåter. Dette finner du også om bord. De kjører følgende ruter: 

  • Rute 830 Sandviksberget - Sætervika
  • Rute 835 Sandviksberget - Skjærvøy
  • Rute 980 Namsos - Rørvik - Leka
 • Alle hurtigbåter har plass til én stor og én mindre bagasje som koffert, veske og lignende per passasjer. Dersom du ønsker å ta med mer enn dette må du kontakte operatørselskapet. Se mer informasjon under.

  Rute 800, 805 og 810

  Dersom du ønsker å medbringe annen/ekstra bagasje må dette betales iht. godsregulativ. Dette kan du få hos mannskapet om bord.
  Se ellers kontaktinformasjon hos Norled.

  Rute 820/825

  På disse rutene må ekstra eller annen gods utfylles gjennom et fraktbrev. 
  Se informasjon om fraktbrev, som kan leveres ferdig utfylt eller fås om bord. 
  Se for øvrig kontaktinformasjon hos Torghatten Midt.

  Rute 830/835 og 980

  Ta kontakt med mannskapet om bord dersom du har ekstra bagasje og annet utstyr.
  Se kontaktinformasjon hos Vidar Hop Skyssbåter.

 • Ja, du kan ta med sykkel så lenge det er plass om bord. Det er gratis å reise med sykkel på alle hurtigbåter i Trøndelag.

 • Ja, på alle hurtigbåter finner du selvbetjente kiosker. Disse har et enkelt kioskutvalg, som mineralvann, snacks og et begrenset utvalg kaldmat.

  I tillegg har rute 800 Trondheim - Brekstad - Kristiansund en bemannet kiosk, hvor du finner både varm- og kaldmat, i tillegg til et bredt kioskutvalg som kaffe og varm drikke, et utvalg kaldmat samt snacks og mineralvann.

 • Motoriserte kjøretøy som el-sykkel og el-sparkesykkel kan medbringes på alle hurtigbåter, dersom det er plass om bord. Disse må oppbevares på eget sted. Andre kjøretøy med to hjul som f. eks. moped, samt terrenggående kjøretøy (ATV) kan ikke medbringes.

  Ta kontakt med mannskapet om bord for plassering av dette.

 • Ja, det kan du. Ta kontakt med operatøren som kjører ruten du reiser med for pris og nærmere informasjon.

  Kontakt Norled for følgende ruter:

  • Rute 800 Trondheim - Brekstad - Kristiansund
  • Rute 805 Trondheim - Brekstad
  • Rute 810 Trondheim - Vanvikan

  Kontakt Torghatten Midt for følgende rute:

  • Rute 820/825 Dyrøy - Øyrekken

  Kontakt Vidar Hop Skyssbåter for følgende ruter:

  • Rute 830 Sandviksberget - Sætervika
  • Rute 835 Sandviksberget - Skjærvøy
  • Rute 980 Namsos - Rørvik - Leka
 • Dette kan du ikke ta med:

  Eksplosive og ildsfarlige stoffer, herunder bensin/diesel, motordrevne kjøretøy eller redskaper som ikke transporteres på dekk. Skarpe eller illeluktende gjenstander som verktøy eller maling, og annet som kan være til fare eller ulempe for andre. Våpen og ammunisjon transporteres i henhold til våpenlovgivning.

  Rute 800, 805 og 810

  Kontakt mannskapet i Norled før ombordstigning, dersom du ønsker å medbringe farlig reisegods.
  Se retningslinjer for farlig avfall hos Norled.

  Rute 820/825

  Kontakt mannskapet i Torghatten Midt før ombordstigning, dersom du ønsker å medbringe farlig reisegods.
  Se retningslinjer for farlig avfall hos Torghatten Midt.

  Rute 830/835 og 980

  På Vidar Hop Skyssbåter kan du medbringe mindre mengder farlig gods. Dette kan plasseres i eget skap på dekk, ta kontakt med mannskapet ved ombordstigning.

Pris og sone

Reisekortet t:kort

 • t:kort på buss eller trikk

  Har du tatt i bruk den nye nettbutikken som kom 3. august 2021? Da kan du selv flytte billetten fra t:kortet du har mistet til et nytt t:kort ved å logge inn i nettbutikken. Slett det t:kortet du har mistet fra brukeren din, og legg til et nytt t:kort. Du har nå knyttet billetten din til det nye t:kortet og er nå klar til å reise. Du trenger ikke å sperre kortet du har mistet. 

  t:kort på båt

  Ta kontakt med AtB kundesenter for å sperre et mistet t:kort.

  Om du har registrert t:kort i vår kundedatabase kan vi sperre kortet når du oppgir navnet ditt.

  Var t:kortet uregistrert må du ha t:kort-nummeret for at vi skal kunne hjelpe deg. Det finner du oppe i høyre hjørne. Vi anbefaler at du tar vare på ditt t:kort-nummer, for eksempel ved å ta et tydelig bilde av ditt t:kort.

  Å lage en kopi av et t:kort koster 100 kroner. 

 • Dersom t:kortet har sluttet å virke kan det være at autoreisen er utløpt. Dette skjer etter fem år. En autoreise beskriver strekningen og passasjerkategorien som skal gjelde for ditt reisekort. Be billettør på båten om å legge inn autoreise i t:kortet ditt.

  Ta gjerne kontakt med vårt kundesenter dersom du er usikker på om autoreisen er utløpt. 

 • Verdien du har på t:kortet går ikke ut på dato, men vil stå på t:kortet til beløpet brukes opp eller kortet avsluttes. 

  Fra 7. august 2021 kan du ikke lenger bruke t:kort med verdi på buss og trikk. Vi oppgraderer til nytt billettsystem. Les mer om hva det betyr for deg.

 • Det kan du sjekke selv ved å logge inn i nettbutikken, eller spørre mannskapet om bord på båten når du bruker t:kortet.

  Om du ringer AtB kundesenter på telefon 02820 kan de også sjekke for deg.

 • Det kan du. Du kan ha inntil åtte billetter på ditt t:kort, og disse kan godt være åtte periodebilletter. Periodebillettene må brukes innen ett år.

  Har du kjøpt flere periodebilletter i nettbutikken vil de starte opp på den eller de datoene du valgte da du kjøpte de.

  Har du kjøpt flere periodebilletter på AtB kundesenter vil de nye periodene starte første gang du leser av t:kortet om bord etter at den gamle perioden er brukt opp. De legger seg i kø i t:kortet.

9t2 

 • Trondheim kommune (tidligere Trondheim og Klæbu kommuner) har inngått avtale med AtB AS om reise for barnehager og skoler i kommunene. Det er de forskjellige kommunene som må avgjøre om de ønsker en slik avtale.

 • Det er ledig plass på de forskjellige rutene avgjør hvor mange dere kan bestille for. Det kan være at noen allerede har bestilt reise på avgangen. Hvis dere ønsker å reise flere enn det er ledig plass til må dere dele dere i to og bestille på to forskjellige tidspunkt.

 • Det kan være flere grunner til dette.

  Sjekk at:

  • du har skrevet både brukernavn og passord riktig og at du skiller på små og store bokstaver.
  • du bruker riktig brukernavn og passord. Brukernavnet er e-postadresse, og det er mulig å få nytt passord ved å trykke «Glemt passord» ved innloggingen.

  Om du fortsatt opplever problemer, kontakt oss på e-post 9t2@atb.no.

 • Det kan være flere grunner til dette:

  • Det er begrenset antall plasser på alle avganger, så det kan hende noen allerede har bestilt avgangen.
  • Du må bestille hele avgangen fra startholdeplass selv om dere bare skal reise deler av strekningen. Avganger som starter før kl. 09.00 eller etter 14.00 fra startholdeplass kan ikke bestilles.
  • Ved ruteendring kan du dessverre ikke bestille reiser på de nye rutene før samme dato som de trer i kraft.

   

t:kort bedrift

 • Kontakt t:kort bedrift på kontaktskjema så raskt som mulig. Oppgi organisasjonsnummer og legg ved t:kortnummeret slik at vi kan sperre t:kortet som er tapt. Nytt t:kort produseres og knyttes til bedriftens reisekonto før det sendes ut. Pris for å gjenskape et tapt eller skadet t:kort er kr 100. 

 • Det kan ta litt tid fra bedriften mottar faktura til den er betalt. Reiser du uvanlig mye i en periode kan du oppleve at reisekontoen sperres på grunn av negativ saldo. Reisekontoen åpnes dagen etter at påfyllingen har kommet inn og saldo igjen er positiv.

  Dersom du ikke kan vente til faktura er mottatt og betalt kan bedriften sende inn en rekvisisjon. Ved bruk av rekvisisjon beregnes normalt et par virkedager før reisekontoen har positiv saldo. t:kort bedrift tilbyr ikke kredittavtaler.

 • Påfyllingsfakturaen sendes automatisk fra systemet med en gang saldo på reisekontoen går under det oppgitte beløpet som ble satt som fakturagrense da reisekontoen ble opprettet. Påfyllingen er en overføring av reisepenger til en reisekonto, og ikke et produktkjøp.

  Mva beregnes ikke før kjøp av et produkt, i dette tilfelle en billett.

Skoleskyss

AtB Mobillett

Billettkontroll