Reis miljøsmart, billig og så mye du vil!

Visste du at det lønner seg med 30-dagersbillett selv om du jobber på hjemmekontor deler av uka? Med tre tur-retur reiser i uka, vil du spare penger og miljøet. Og billetten kan du bruke så ofte du vil, med buss, trikk og tog.

Kollektivnettverket i Trondheimsområdet gir deg mange reisemuligheter til flere ulike reisemål. Reiser du kollektivt sparer du penger, bidrar til renere luft, bedre nærmiljø og mindre kø.

Og apropos penger  tenk på det du kan investere i ved å spare de pengene du ikke bruker på for eksempel drivstoff, strøm, bompasseringer og parkering når bilen står.

Om bord kan du slappe av, drømme deg bort, sjekke telefonen, høre på musikk eller skravle med en venn.

Bilkalkulator

Regnet på hvor mye bilen koster deg? Prøv vår bilkalkulator for å se hvor mye bilen koster deg uavhengig om du kjører bensin-, diesel eller el-bil.

Unngå bomturer og lange køer

Priseksempler på bompasseringer*

  • Stjørdal – Trondheim (Midtbyen), en tur/retur reise: kr 118,40 med bensin- og dieselbil
  • Melhus – Trondheim (Midtbyen), en  tur/retur reise: Kr 113,60 med bensin- og dieselbil

Selv om bompasseringer med elbil er lavere må du legge til tilleggskostnader, som på andre kjøretøy: drivstoff eller strøm, parkering, vedlikehold og forsikring.  

Tenk over det – uansett hvilke kjøretøy vi har. Vi kan ikke sitte i hver vår egen bil. Ved å reise kollektivt bidrar du til mindre kø, bedre luft og nærmiljø.

*Priseksemplene gjelder t/r med auto pass, i rushtid. Hentet fra bomkalkulator.no (ekstern nettside - AtB er ikke ansvarlig for innhold).

Helt eller delvis på jobb?

Vår 30-dagersbillett lønner seg selv om du jobber på hjemmekontor deler av uka. Med tur-retur reise tre dager i uka, sparer du både penger og miljøet. Og billetten kan du bruke så ofte du vil til alle reisemål med buss, trikk og tog (tog i billettsone A). Da blir det fort billig per tur.

Penger å spare

Med 30-dagersbillett betaler en voksen kun 25 kroner eller enda mindre per reise. For barn og honnør kan prisen per reise bli 16 kroner eller enda lavere. Og da har du ALLTID billett i lomma!

Priseksempler

30 dagers billett i billettsone A (Trondheim, Melhus, Malvik, Stjørdal og Skaun)

  • Voksen, kr 970: 2 reiser hver dag 5 dager i uka i en måned = 40 reiser. 970/40 = 24,25,- per reise.
  • Barn, honnør, kr 390: 2 reiser hver dag 5 dager i uka i en måned = 40 reiser. 390/40 = 9,75,- per reise.
  • Student, kr 585: 2 reiser hver dag 5 dager i uka i en måned= 40 reiser. 585/40 = 14,625,- per reise.

Se her

  • Kjøper du enkeltbillett (på forhånd), koster det deg kr 1032,-*
  • Kjøper du 30-dagersbillett, koster det deg kr 970,- og da kan du i tillegg reise så mye du vil utenom kontortid hjemme eller på arbeidsplassen med både med buss, trikk og tog (tog i billettsone A). Eksempelvis hvis du skal til fritidsaktiviteter og kulturtilbud.

*3 reiser tur/retur jobb = 6 reiser i uka, i 4 uker = 24 reiser x kr 46 (pris forhåndskjøpt enkeltbillett), totalt kr 1104,-.

Andre fordeler med 30-dagersbilletten

  • Familiebillett i helg: Du som er over 20 år kan ta med deg fire barn (t.o.m. 17 år) på bussen gratis på buss og trikk lørdag, søndag og høytids- og hellidager (utenom 17. mai). Gjelder for deg som er i billettkategori voksen, honnør og student.
  • Student: er du student med periodebillett er også nattbussen inkludert.
  • Ung student: er du student under 20 år, kan du kjøpe periodebillett for barn. Aldersgrensen for barn er til og med 19 år.

Relatert informasjon