Enkeltbillett

Velg antall soner du skal reise i for å se hva billetten koster med buss eller trikk. Priser fra 2. mai 2024. 

Du betaler voksenpris dersom du ikke tilhører en rabattert gruppe.

Kategorien voksen gjelder fra 20 år til og med 66 år.  

Familiehelg

Lørdag, søndag og helligdager (med unntak av 17. mai) kan du som er over 20 år i kategoriene voksen, honnør og student ha med inntil fire barn under 18 år gratis på reise med buss eller trikk i én sone.

Barnepris gjelder fra 6 år til og med 19 år. Barn under 6 år reiser gratis. 

Ved fylte 20 år er du ikke lenger i kategorien barn, og er selv ansvarlig for å endre billett.

Husk at du må kunne vise at du har rett til rabatt hvis personalet ber om det. Uten gyldig bevis vil du få tilleggsgebyr i en billettkontroll.

Familiehelg

Lørdag, søndag og helligdager (med unntak av 17. mai) kan du som er over 20 år i kategoriene voksen, honnør og student ha med inntil fire barn under 18 år gratis på reise med buss eller trikk i én sone.

Honnørpris gjelder for

  • alle over 67 år
  • personer med norsk uføretrygd
  • blinde og døvblinde

Ektefelle, samboer eller registrert partner kan også benytte seg av honnørrabatt dersom dere reiser sammen. Dette gjelder både enkelt- og periodebillett.

Husk at du må kunne vise at du har rett til rabatt hvis personalet ber om det. Uten gyldig bevis vil du få tilleggsgebyr i en billettkontroll. Uføretrygdede og blinde må vise legitimasjon fra NAV eller Blindeforbundet.

Familiehelg

Lørdag, søndag og helligdager (med unntak av 17. mai) kan du som er over 20 år i kategoriene voksen, honnør og student ha med inntil fire barn under 18 år gratis på reise med buss eller trikk i én sone.

Studentpris gjelder for elever ved videregående skole og studenter til og med 34 år. Er du student under 20 år lønner det seg å kjøpe barnebillett.

Student betaler minstepris kr 84,- for reise i to eller tre soner, og får 50 % rabatt på enkeltbillett ved reise i fire eller flere soner.

Du må ha gyldig elevbevis fra din videregående skole med semestermerke for gjeldende semester, gyldig norsk studentbevis med semesterkort fra høyere utdannelse, eller ISIC-kort. 

Et gyldig bevis skal ha navn, fødselsdato, studiested og vise hvilket semester det er gyldig for. Et tips er å laste ned appen Student ID fra Google Play eller App Store, eller appen Pocket ID fra Google Play eller App Store.

Voksne fremmedspråklige til og med 34 år som gjennomgår kurset "Norsk med samfunnskunnskap" eller introduksjonsprogrammet for flyktninger får studentrabatt. Gyldig ID og studentbevis med navn, fødselsdato, gyldig semester og bilde med stempel må forevises på forespørsel.

Husk at du må kunne vise at du har rett til rabatt hvis personalet ber om det. Uten gyldig bevis vil du få tilleggsgebyr i en billettkontroll.

Familie helg

Lørdag, søndag og helligdager (med unntak av 17. mai) kan du som er over 20 år i kategoriene voksen, honnør og student ha med inntil fire barn under 18 år gratis på reise med buss eller trikk i én sone.

Priser for enkeltbillett betalt om bord fra 2. mai 

Se tabell
Priser
Kategori\Soner 1 sone 2 soner 3 soner 4 soner 5-13 soner
Voksen63,-106,-149,-192,-235,-
Honnør31,-53,-75,-96,-118,-
Barn31,-53,-75,-96,-118,-
Militær31,-53,-75,-96,-118,-
Student63,-106,-106,-106,-128,-
Sykkel31,-53,-75,-96,-118,-

Slik fungerer billetten 

Enkeltbilletten gjelder for én reise i den eller de sonene du har kjøpt billett for. 

Finn ut hvordan du kjøper billett

Overgang

Kjøper du billett om bord med t:kort (klippekort), bankkort eller kontanter har du fri overgang så lenge billetten er gyldig. 

Overgang er kun gyldig på Gråkallbanen og AtB sine busser og bestillingstransport i valgte soner. Du får ikke overgang til andre selskap eller nattbussen. Andre selskaper er Vy, VærnesEkspressen og kollektivtransport i Møre og Romsdal.

Varighet

Kjøper du billett på holdeplass med t:kort (klippekort) på kortleser, kontant eller bankkort på billettautomat, er den gyldig i én time og 30 minutter.

Kjøper du billett med AtB-appen er den gyldig i én time og 30 minutter for én sone. Deretter utvides gyldighet med en time per ekstra sone.

Billett for to soner er gyldig i 2 timer og 30 minutter. Det samme gjelder SMS, billettautomat eller utsalgssted i sone A. Billett for tre eller flere soner er gyldig i minst fire timer og 30 minutter. 

Billetten må være gyldig ved ombordstigning. 

Tretimers enkeltbillett

Kjøper du billett for sone A etter kl. 18 på hverdager eller hele lørdag, søndag og helligdager er den gyldig i tre timer.