Enkeltbillett

Priser fra 2. januar 2018. Velg antall soner du skal reise i for å se hva billetten koster med buss eller trikk.

Barnepris gjelder fra 4 år til og med 15 år. Barn under 4 år reiser gratis. 

Ved fylte 16 år er du ikke lenger i kategorien barn, og er selv ansvarlig for å endre billett.

Husk at du må kunne vise at du har rett til rabatt hvis personalet ber om det. Uten gyldig bevis vil du få tilleggsgebyr i en billettkontroll.

Familie helg

Lørdag, søndag og helligdager (med unntak av 17. mai) kan du med hvilken som helst voksenbillett ha med inntil fire barn gratis ved reise i én sone.

Honnørpris gjelder for

  • alle over 67 år
  • personer med norsk uføretrygd
  • blinde og døvblinde

​Ektefelle/samboer/partner registrert i henhold til partnerskapsloven kan løse enkeltbillett med honnørrabatt når dere reiser sammen.

Husk at du må kunne vise at du har rett til rabatt hvis personalet ber om det. Uten gyldig bevis vil du få tilleggsgebyr i en billettkontroll. Uføretrygdede og blinde må vise legitimasjon fra Rikstrygdeverket eller Blindeforbundet.

Ungdomspris gjelder fra 16 år til og med 19 år.

Ungdom betaler minstepris kr 74,- for reise i to eller tre soner, og får 50 % rabatt på enkeltbillett ved reise i fire eller flere soner.

Husk at du må kunne vise at du har rett til rabatt hvis personalet ber om det. Uten gyldig bevis vil du få tilleggsgebyr i en billettkontroll.

Studentpris gjelder for studenter til og med 34 år.

Student betaler minstepris kr 74,- for reise i to eller tre soner, og får 50 % rabatt på enkeltbillett ved reise i fire eller flere soner.

Du må ha gyldig norsk studentbevis og semesterkort fra høyere utdannelse, eller ISIC-kort med NSB-logo. Studiet må ha en varighet på minimum tre måneder og minst 30 studiepoeng per semester for høyere utdannelse.

Et gyldig studentbevis skal ha navn, fødselsdato, studiested og vise hvilket semester det er gyldig for. Et tips er å laste ned appen student ID fra Google Play eller App Store.

Voksne fremmedspråklige til og med 34 år som gjennomgår kurset "Norsk med samfunnskunnskap" eller introduksjonsprogrammet for flyktninger får studentrabatt. Gyldig ID og studentbevis med navn, fødselsdato, gyldig semester og bilde med stempel må forevises på forespørsel.

Se også retningslinjer for studentrabatt for lærlinger og lærekandidater.

Husk at du må kunne vise at du har rett til rabatt hvis personalet ber om det. Uten gyldig bevis vil du få tilleggsgebyr i en billettkontroll.

Priser for enkeltbillett betalt kontant om bord

Kjøper du billett med kontanter om bord koster det mer enn om du kjøper billett på forhånd.

Pristabell kontantbillett om bord
Antall soner du reiser i12345-13
Voksen6097134171208
Barn/honnør/militær30496786104
Ungdom/student60979797104

Slik fungerer billetten 

Enkeltbilletten gjelder for én reise i den eller de sonene du har kjøpt billett for. 

Finn ut hvordan du kjøper billett

Overgang

Kjøper du billett om bord har du fri overgang i 45 minutter.

Kjøper du billett med appen AtB Mobillett er den gyldig i én time og 30 minutter for én sone. Billett for to soner er gyldig i to timer. Billett for tre eller flere soner er gyldig i minst fire timer og 30 minutter. 

Billetten må være gyldig ved ombordstigning.