nye hurtigbåter 2024

Slik blir reisen med hurtigbåt i 2024

Det blir endringer i hurtigbåttilbudet fra 2. januar 2024. Her finner du mer informasjon om hvordan reisen blir.

Dette blir nytt

I forbindelse med oppstart av nye kontrakter fra januar og februar 2024 blir det endringer i hvilke operatører som har ansvar hvor.

I Trondheimsfjorden, fylkeskryssende til Møre og Romsdal overtar Norled rutene for Torghatten Midt. I Øyrekka fortsetter Torghatten Midt som operatør. Disse endringene skjer fra 2. januar 2024.

Vidar Hop Skyssbåter overtar Osen fra 1. februar 2024, men beholder Ytre Namdal som før.

Rute 800 Trondheim - Kristiansund, rute 805 Trondheim - Brekstad og rute 810 Trondheim - Vanvikan
Norled overtar som operatør fra 2. januar. For deg som reiser med en eller flere av disse rutene, er den største endringen at du nå må melde deg på driftsmeldinger hos Norled. Det er sendt ut SMS til alle som har meldt seg på Torghatten Midts varslingstjeneste, og som fra 2. januar må abonnere på Norleds varslinger. Lenke til driftsmeldinger hos Norled finner du informasjon om her.

Rute 820 Dyrøy - Øyrekken
Torghatten Midt fortsetter som operatør. Abonnerer du allerede på driftsmeldinger for disse rutene, er det ingen endringer. Lenke til driftsmeldinger hos Torghatten Midt finner du informasjon om her.

Rute 830 Sandviksberget - Sætervika, og rute 835 Sandviksberget - Skjærvøy
Vidar Hop Skyssbåter blir ny operatør fra 1. februar 2024. Vidar Hop Skyssbåter fortsetter som operatør på rute 980 - Namsos - Rørvik - Leka. Det sendes ut SMS til alle som har meldt seg på Torghatten Midts varslingstjeneste, og som fra 1. februar må abonnere på Vidar Hop Skyssbåters varslinger. Lenke til driftsmeldinger hos Vidar Hop Skyssbåter finner du informasjon om her.

Rute 980 Namsos - Rørvik - Leka
Vidar Hop Skyssbåter fortsetter som operatør. Abonnerer du allerede på driftsmeldinger for disse rutene, er det ingen endringer. Lenke til driftsmeldinger hos Vidar Hop Skyssbåter finner du informasjon om her.

Se ofte stilte spørsmål for hurtigbåt
 

 

Trondheimsfjorden, fylkeskryssende til Møre og Romsdal

Ny operatør og nye lavutslippsfartøy er på plass i Trondheimsfjorden i løpet av 2024.

Les mer

Trondheimsfjorden
Øyrekka

Øyrekka

Fra 2024 blir det enda bedre komfort og lavere utslipp i Øyrekka med ombygd fartøy.

Les mer

 

Ytre Namdal og Osen

Ombygd fartøy i Osen, og en topp moderne, driftssikker og miljøvennlig MS Namdalingen kommer i 2024.

Les mer

YtreNamdal_Osen


Hvilke båter skal seile hvor?

Trondheimsfjorden

På rute 800 kommer det midlertidige hurtigbåter før levering av splitter nye båter i løpet av 2024.

Til og med 1. januar 2024 trafikkerer MS Terningen og MS Tyrhaug rute 800 - Trondheim - Kristiansund. Fra og med 2. januar 2024 erstatter MS Fjordjarl og MS Ladejarl ruten, før MS Tyra og MS Vår settes inn i trafikk i løpet av 2024.

MS Trondheimsfjord I fortsetter å trafikkere rute 805 - Trondheim - Brekstad. I løpet av 2024 settes MS Magni inn i trafikk.

MS Trondheimsfjord II fortsetter å trafikkere rute 810 - Trondheim - Vanvikan. I løpet av 2024 settes MS Mjølner inn i trafikk.

Øyrekka

MS Vetlefjord oppgraderes og skal som i dag trafikkere rute 820 Dyrøy - Øyrekka. På rute 825 Dyrøy - Øyrekka overtar MF Frøyaferja i stedet for MF Helgøy, som skulle inn i trafikk, men som ble utsatt for brann i november.

Osen og Ytre Namdal

I løpet av første kvartal 2024 settes den nye båten MS Namdalingen inn i trafikk på rute 980, og erstatter MS Fjord Viking.

I dag trafikkeres rute 830 og 835 av MS Osenfjord for Torghatten Midt. Hurtigbåten erstattes av MS Osen, tidligere MS Meløytind, i løpet av første kvartal for Vidar Hop Skyssbåter.

Nye fremtidsrettede hurtigbåter på flere samband

Levering av nye hurtigbåter skjer i løpet av 2024. Etter krav fra regjeringen skal alle nye båter være nullutslippsfartøy, noe som vil bidra til å gjøre Trøndelagskysten grønnere.

De nye hurtigbåtene skal bygges robuste for å takle de krevende og klimatiske forholdene i Trøndelag, spesielt gjennom vinteren. På rute 800 settes det inn to helt nye elektriske fartøy som i sum vil redusere Co2-utslippene med inntil 70 prosent. For rute 805 vil de nye fartøyene føre til en Co2-reduksjon på nærmere 80 prosent. For rute 810 vil den nybygde hurtigbåten kutte dagens utslipp med tett opptil 100 prosent. Hurtigbåtene vil inkludere batteriløsningen SHIFTR, som gjør at de kan bytte og gi svært energieffektive driftsløsninger på vann.

Reiseinformasjon og billettkjøp i AtB-appen 

Med AtB-appen har du billetter og reiseinformasjon for hele Trøndelag på samme sted! Appen har flere nye funksjoner og løsninger som gjør reisehverdagen din enklere. Alle billetter for båtreisene er tilgjengelig i AtB-appen.