Slik vil fjerdeklassingene reise med buss i fremtiden

I mars inviterte vi alle fjerdeklassingene i Trondheim, Malvik, Klæbu og Melhus til å tegne fremtidens busser. Nesten 600 bidrag fra 16 skoler har nå blitt til tre flotte vinnere.

Bidrag fra følgende skoler er kåret til vinnere av AtBs tegnekonkurranse «Tegn fremtidens buss»:

  • Steindal skole
  • Vikåsen skole
  • Trondheim International School

Vinnerne av tegnekonkurransen får tegningene sine vist frem om bord i mange busser, i tillegg til at klassene som har sendt inn bidraget får kinobilletter til en valgfri film og bussbilletter til og fra kinobesøket.

Enhjørninger og marshmallows 

Bakgrunnen for tegnekonkurransen er at det fra lørdag 3. august ruller 300 nye busser rundt på veiene i Trondheimsområdet. Blant disse finner man moderne metrobusser, klimavennlig elbusser og mange andre busstyper.  Men vi ville vite: Hvordan tror fjerdeklassingene vi reiser sammen om noen tiår?

Med mange flotte tegninger å velge mellom, hadde juryen en utfordrende jobb med å finne bare tre vinnere. Variasjonen var stor og forslagene strakk seg fra undervannsbusser, via flygende enhjørningsbusser til marshmallowbusser.  

Juryen besto av trondheimskunstner Ståle Gerhardsen, Grethe Opsal som er kommunikasjonsdirektør i AtB og Helene Heggheim som er seksjonsleder for rutetilbud by i AtB.

Tre vinnertegninger

I invitasjonen til konkurransen ble kreativitet og spennende tanker om fremtiden vektlagt. Ut fra dette kom juryen frem til vinnertegninger fra tre skoler. Alle fjerdeklassingene som deltok, sendte inn tegningene på vegne av klassen.

Vinnerne var disse fine tegningene:

 «Renovasjonsbussen» fra Steindal skole

Juryens begrunnelse: Med denne bussen slår man mange fluer i en smekk. Her plukkes søppel og passasjerer opp med ett og samme transportmiddel, i tillegg til at bussen benytter avfallet som drivstoff. Veldig fantasifullt!

Eleven som har tegnet denne bussen, kommer med en god idé til et samarbeid mellom renovasjons- og kollektivbransjen. Tegningen har dessuten mange morsomme og finurlige detaljer, som suppleringshelikopter og radarutsendere.

 

«Underholdningsbussen» fra Vikåsen skoleJuryens begrunnelse: Vi får umiddelbart lyst til å reise med denne bussen. Ikke bare fra A til B, men gjerne mye lengre. Her har man sklie, badebasseng og trampoline for de som søker underholdning, samtidig som det finnes et eget rom for de som helst bare vil slappe av.

Her er det fullt fokus på trivsel på bussen, og hvem setter vel ikke pris på det? Morsom tegning!

 

«Miljøbussen» fra Trondheim International School

Juryens begrunnelse: Her er store tanker pakket inn i en god tegning! Bussen, med gjennomført og forseggjort klimatematikk, er veldig dagsaktuell.

Bussen er full av symbolikk, med jordkloder som hjul, munnbind på jordkloden og trær på taket.Dette er en buss vi får lyst til å reise med!

AtB takker fjerdeklassingene for alle flotte bidrag!