Voksne menn som benytter kollektivtransport

Er du glad i bilen, men klar for en utfordring?

Av og til trenger mange av oss bilen - det forstår vi. Men vet du hvor stort sparepotensialet er ved å reise mer kollektivt? Vi gir deg 6 gode grunner til å skape smartere, grønnere og rimeligere reisevaner i 2024.

Jobb, studier, skole og fritidsaktiviteter. Hverdagens travle rutine er i gang for de fleste, og det er på tide å utforske smartere reisevaner. Visste du at én bil i snitt koster deg over 8000 kroner i måneden?

6 gode grunner til å reise kollektivt
 

 1. Penger spart
  Regnet på hvor mye bilen koster deg? Med buss sparer du penger på bompenger, drivstoff og parkering. Prøv vår bilkalkulator for å se hvor mye bilen koster deg. Klarer du deg med én bil mindre, er det store penger å spare hver måned.

  Tips: Med 30-dagersbillett koster en voksenbillett under 25 kroner per reise hvis du reiser til og fra jobb 5 dager i uka, i én måned og innenfor én sone.
  Enda et tips: Med 180-dagerbillett betaler du kun for 150 dager. Det betyr 30 dager gratis reise!
   

 2. Den allsidige periodebilletten
  Reiser du innenfor Sone A med periodebillett får du enda flere goder. Billetten kan i tillegg til buss og trikk også brukes på regiontog innenfor den samme sonen. I Trondheim kan du nyte godt av gratis bysykkel gjennom AtB-appen. Periodebilletten gjør det enklere å klare seg uten egen bil - eller bil #2.
   

 3. Mindre stress
  Skrape is, stå i bilkø, finne og betale parkering. Det kan stresse selv den beste. På bussen kan du lene deg tilbake, lese nyheter, høre på podkast, starte arbeidsdagen eller ta en morgendupp. 
   

 4. Snill med miljøet
  Kollektivtransport med buss, tog og trikk har en langt mindre negativ miljøpåvirkning sammenlignet med bilkjøring. Ved å reise kollektivt bidrar du til å redusere slitasje på veien, bedrer luftkvaliteten, tar vare på naturressursene og redusere utslipp av klimagasser.

  Har du tenkt på at du kan kombinere bil og buss/trikk/tog? Sjekk ut de over 60 innfartsparkeringene som finnes inn Trøndelag.
   
 5. Bidrag til samfunnet
  Hvis du reiser kollektivt støtter du det offentlige transportsystemet som er viktig for samfunnet vårt som helhet. Dette bidrar til å opprettholde og forbedre kollektivtilbudet for flere, du gir bedre plass på veien til de som ikke har andre alternativer, og det blir enklere og mer effektivt å reise.
   
 6. Gladere kropp
  Å gå til og fra busstoppen eller togstasjonen er en fin måte å komme et steg nærmere de anbefalte 10 000 skritt om dagen.

Reis og kjøp billett med AtB-appen

Med AtB-appen får du alt du trenger i én app. Du kan blant annet, kjøpe billett, gjøre reisesøk og se hvor bussen din befinner seg. Du kan også finne alle bysykler og elsparkesykler i kartet.

Se alle mulighetene AtB-appen gir deg hvis du velger å reise kollektivt.

Velkommen om bord!