11. mai er elsparkesyklene tilbake!

Tirsdag 11. mai starter årets elsparkesykkelsesong i Namsos, med justeringer og forbedringer fra forrige sesong.

Elsparkesyklene er elsket og hatet, men Namsosingene har vist at de har gode elsparkesykkelvaner, og at de har lyst til å ha tilbudet i byen sin. I fjor høst hadde vi en kort, men god sesong, og reiste tilsvarende en runde rundt jorda i Namsos. Tirsdag 11. mai settes elsparkesyklene ut igjen.

Nytt i år

Elsparkesykkel som mikromobilitet er et pilotprosjekt som gjennomføres i tett samarbeid mellom Namsos kommune, MN Vekst, TIER og AtB. Fordi det er en pilot vil vi stadig utvikle oss.

Les gjerne mer om prosjektet og om hvordan du kan gi oss tilbakemelding.

Nye og enda sikrere elsparkesykler

I år har TIER lansert sin sikreste elsparkesykkel noensinne.

Den har blant annet:

  • Blinklys slik at du enkelt kan gi signal til andre trafikanter
  • Dobbel håndbrems
  • Hjelmboks med sammenleggbar hjelm
  • Større fremhjul med bedre demping for sikrere ferdsel på brostein og kanter
  • Dobbel fotstøtte

Ladebokser

TIER var først ute med elsparkesykler med utbyttbare batterier. I første omgang ble enklere å sørge for at elsparkesyklene har strøm, men i år lanseres ladebokser for batteriene i Namsos, som den første plassen i Norge!

Ladeboksene plasseres ut i sonen slik at du enkelt kan bytte batteriet selv. Det er plass til fire batteri i én boks, og for å bytte tar du bare ut batteriet fra elsparkesykkelen og bytter det med ett i boksen. Og du, når du bytter selv får du en gratis opplåsing og 15 minutter gratis kjøring.

Større sone

I år utvides sonen du kan bruke elsparkesyklene i. Blant annet slik at du kommer deg helt til campingen. De siste detaljene om sonen jobber vi fortsatt med, og oppdateringene finner du i appen.

Det vil også bli flere digitale parkeringssoner for å bidra til et ryddig bybilde og ordentlig parkering. Parkerer du i en slik sone får du selvsagt også en belønning!