En ung mann på elsykkel og en ung dame på elsparkesykkel

Sesongstart for tohjulinger i Stjørdal, Malvik og Melhus

Nå er elsyklene og elsparkesyklene tilbake. Denne sesongen kan du bruke dem hele døgnet, og du kan rapportere feilparkeringer direkte i AtB-appen.

 

Fakta:

  • Siden introduksjonen i august, hvor 600 kjøretøy ble fordelt mellom kommunene, ble det registrert 33.330 turer og 48.605 kjørte kilometer.
  • Målet med prosjektet er å se om mikromobilitet kan redusere bilbruk i mindre byer og tettsteder.
  • Ifølge en spørreundersøkelse fra AtB erstattet over halvparten av aktive brukere bilreiser med mikromobilitet, og 37 prosent kombinerte det med buss.

Nyheter i 2024

Nytt for 2024 er at kjøretøyene er tilgjengelige hele natten, men med ruskontroll i TIER-appen fra kl. 22:00 til 05:00. Kommunene kan tilpasse parkeringsregler og hastighetssoner og enkelt gjøre endringer.

Nytt er også at du kan rapportere feilparkeringer direkte i AtB-appen.

Les mer om hvordan du rapporterer feilparkerte kjøretøy.

Samme leverandør

Det er fortsatt TIER som leverer kjøretøyene i Stjørdal, Malvik og Melhus. 

TIER

TIER er den ledende europeiske leverandøren av elsparkesykler og bærekraftige løsninger innen mikromobilitet. Som den første klimanøytrale leverandøren av mikromobilitetsløsninger, har TIER den største flåten av elsparkesykler med byttbare batterier i Europa, og er således med på å definere nye standarder innen bærekraft.

Med byttbare batterier på siste generasjons elsparkesykler unngår man å måtte hente syklene inn for lading. Modellen som blir tilgjengelig i Stjørdal, Malvik og Melhus, har også et større forhjul med bedre demping, et bredere brett å stå på, dobbeltstøtte for parkering og hjelmboks med hjelm. Alt dette bidrar til å gjøre brukeropplevelsen bedre og sikrere

Trafikkreglene gjelder

Når du skal bruke elsparkesyklene, er det viktig å følge trafikkreglene og noen regler for din egen sikkerhet og andres sikkerhet.

Når du er ferdig med turen din, må du parkere elsparkesykkelen på riktig måte. Du må sørge for at den ikke er til hinder for andre mennesker. Ikke blokker veier, parkeringsplasser eller innganger til bygninger.

Les mer om trafikkreglene og gode sykkelvaner.