mann og dame i sykkelparkeringa

Bygde parkeringshus for 100 sykler: – Vi ser hvilken retning det går

På Tiller kan ansatte i logistikkbedriften ASKO Midt-Norge benytte et splitter nytt parkeringshus. 

Publisert / endret: 03.07.2023

 2-4-6-8-10-12, 24 … 48 i stativ, teller Fredrik Børgesen, teknisk sjef i ASKO-MIDT-NORGE, seg fram til. 

Han står i ASKO Midt-Norge sin splitter nye sykkelparkering, som totalt kan huse om lag 100 sykler. Parkeringen er blitt et trygt og godt sted for de ansatte å sette fra seg sykkelen.

Det er ingen som krever det, men vi ønsker å legge til rette og oppfordre til sykling, sier Børgesen.

ASKO Midt-Norge har sine kontorer og lagerbygg på Østre Rosten på Tiller. Siden høsten 2021 har ASKO vært HjemJobbHjem-bedrift

Gjennom HjemJobbHjem kunne bedriften søke om midler til bygging av sykkelparkering. Det benyttet ASKO seg av og da valgte de å gjøre det skikkelig. 

Det er fantastisk

Fra HjemJobbHjem fikk de et tilskudd på 712.000 kroner for å bygge sykkelparkeringa.

Gjennom HjemJobbHjem har vi fått støtte til sykkelparkering og sykkelservice, i tillegg til billigere bussbilletter for de ansatte. Vi har fått mye hjelp til å få flere til å endre vaner. Det er kjempebra. Du får høre tips fra andre bedrifter, og det er veldig fint å ha noen andre som kan snakke positivt om det. Og selvfølgelig er det veldig positivt å få muligheten til å kunne søke om støtte. Det er fantastisk, sier Elisabeth Fagereng, leder HMS og kvalitet i ASKO Midt-Norge.

Sykkelparkering i hus gir trygge og gode muligheter for å parkere sykler, og kan oppmuntre til hyppigere bruk av sykkel som transportmiddel til og fra jobb.

Mange elsykler kan også være nokså kostbare, og til parkeringen trenger du adgang for å komme deg inn. God sikkerhet er med på å senke terskelen for både å kjøpe og ta i bruk sykkelen.

Prosjektet ble startet rundt månedskiftet januar-februar i år, og i mai sto det ferdig.

Møter fremtidige behov

Ordningen tilbyr opptil 750 000 kroner i støtte, avhengig av bedriftens innsats og størrelsen på sykkelparkeringen.

ASKO Midt-Norge er en stor bedrift, og de ønsket å investere i en romslig sykkelparkering for å imøtekomme fremtidige behov. Og de ansatte som har tatt parkeringen i bruk, er storfornøyde, kan Børgesen fortelle.

Vi ser hvilken retning det går. Vi får mindre og mindre utenomhusaeral, og mer og mer industribygg på tomta. Det blir mindre plass. Vi var avhengige av å bygge litt stort for fremtida. Da slipper vi å gjøre en ny endring om få år, sier Børgesen.

Vi håper at vi har bygget noe som gjør at det tilfredsstiller våre behov de neste årene, sier han.

HjemJobbHjem tilbyr 

Ønsker du å vite mer om HjemJobbHjem?

Kontakt hjemjobbhjem@trondheim.kommune.no

Relatert informasjon