hjemjobbhjem logo

Fordeler i HjemJobbHjem

Oppdag nye reisemuligheter gjennom aktiviteter tilpasset din bedrift.

Frisk luft, miljøvennlig transport til og fra jobb og økonomisk gevinst i én og samme løsning? Ja, det er mulig å oppnå enkel hverdagslykke med HjemJobbHjem – skreddersydd for fremoverlente leder(stjerner) og spreke hverdags(helter). Bli med!

I en tid der gode og grønne valg blir stadig viktigere, inviterer HjemJobbHjem hver og en av oss til å gjøre en forskjell – hver dag. Enten du er leder eller ansatt i en bedrift, og ønsker å bidra til et renere miljø, er det mange fordeler å hente i å få en grønnere vei til og fra jobb – uten bil! HjemJobbHjem er et samarbeid mellom Miljøpakken og AtB og skal tilrettelegge for at flere bedrifter velger buss, tog, sykling og gange i sin arbeidshverdag.

 

Målet til HjemJobbHjem er å gjøre det lettere og mer attraktivt å velge sykling, gange, eller offentlig transport til og fra jobb. Dette er noe du gjør for deg selv, for miljøet og for byen din.

 

Dette er fordelene HjemJobbHjem kan tilby:  

 1. HjemJobbHjem-billetten til 25 % rabatt (buss, trikk og tog i sone A) 
 2. Rimelige abonnementer på Trondheim Bysykkel 
 3. Lån av elsykler fra HjemJobbHjem 
 4. To gratis sykkelservicer
 5. Rabatt på vinterdekk til sykkel, inkludert dekkbytte
 6. Gode avtaler for leasing og kjøp av elsykkel 
 7. Morsomme aktivitetskampanjer 

Hvordan fungerer HjemJobbHjem? 
Vi oppmuntrer bedrifter i Trondheimsområdet til å bli en del av HjemJobbHjem, noe som innebærer å få støtte og rådgivning for miljøvennlige reisealternativer. Dette inkluderer blant annet motiverende foredrag om helsefordeler ved aktive arbeidsreiser, rådgivning og tilskudd ved investering i sykkelparkering, eller partnerskap med lokale transporttjenester for å tilby rabatter. 
 
HjemJobbHjem er en løsning som gir oss muligheten til å tenke nytt om hvordan vi pendler. Med fokus på miljøvennlige alternativer som å gå, sykle eller bruke offentlig transport, har programmet flere mål:  

Hva er fordelene? 

 1. For ansatte og hverdags(heltene): Økt fysisk aktivitet, mindre stress, og mer hverdagsaktivitet. Mindre reiseutgifter.  
 2. For bedriftens leder, som er leder(stjernene): Et sterkere samfunnsansvarlig image og et friskere, mer motivert arbeidsmiljø.  
 3. For byen vår: Reduserer biltrafikk og karbonutslippene.

Ønsker du vite mer om HjemJobbHjem?

Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat.

Aktiviteter

 • Dersom du er nysgjerrig på å prøve hvordan det er å elsykle til og fra jobb, får du muligheten til det gjennom HjemJobbHjem. Med elsykkel er motbakkene like lette som flate strekker.

  Arbeidsplassen din får disponere elsykler fra HjemJobbHjem fritt i et antall uker slik at flest mulig får prøve å sykle til og fra jobb noen dager. Kanskje vil en elsykkel eller to på arbeidsplassen være en fin måte å komme seg rundt i møter på? Vi oppfordrer dere til å prøve!

 • Har sykkelen din punktert eller bremsene blitt slappe? Får du aldri tid til å fikse det? Børst støvet av sykkelen og ta den med til vår samarbeidspartner for en sjekk og oppjustering. Eventuelt kan vi arrangere sykkelservice på kontoret. Vi fikser mens du er på jobb! Alle ansatte har mulighet til sykkelservice to ganger i året. Bytte av dekk kan inngå i servicen.

 • Visste du at de som reiser kollektivt går 30% flere skritt om dagen enn de som kjører bil? Lurer du på hvilke helsegevinster du oppnår med en aktiv jobbreise? Ved hjelp av appen Kobla legger vi til rette for konkurranser i 6 uker på arbeidsplassen, og mellom bedriftene som deltar i HjemJobbHjem. Her gjelder det å la bilen stå igjen hjemme og teste nye reisemåter. Premier deles ut hver uke. Vi vet at reisevaneendring går lettere i fellesskap!
   

 • Har du prøvd å sykle med piggdekk? Det høres kanskje dristig ut å sykle på glatten, men med piggdekk er sykkelen spikra til underlaget. Vi legger til rette for at så mange som mulig får teste vintersykling. I tillegg tilbyr vi gratis dekkbytte, og piggdekk til halv pris ved kjøp hos en av våre servicepartnere. 

 • Har du oppdaget at elsykkel er midt i blinken for deg? Gjennom HjemJobbHjem får du muligheten til å benytte deg av gode rabatter på kjøp og leasing av elsykkel.

   

 • Som ansatt i en HjemJobbHjem-bedrift får du tilbud om rimelig abonnement hos Trondheim Bysykkel. En sykkeldelingstjeneste med ca 750 sykler og 69 stasjoner fordelt rundt i Trondheim. De fleste bruker tjenesten som et supplement til egen sykkel og offentlig transport, eller bare som en morsom måte å oppleve byen på.

  Mer om Trondheim Bysykkel

 • Hvor mange er det egentlig som reiser kollektivt til jobb ved din arbeidsplass, og hvor mange kunne tenke seg å prøve? Opplever de ansatte at de har gode nok sykkelfasiliteter på jobb til å kunne sette bilen igjen hjemme? 

  Alle ansatte ved en HjemJobbHjem-bedrift svarer på en årlig reisevaneundersøkelse. Undersøkelsen sendes ut ved oppstart og resultatene brukes til å tilrettelegge en aktivitetsplan for bedriften. Et år senere sendes undersøkelsen ut på nytt slik at vi kan følge bedriftens utvikling.