Tog + buss = sant

Kombinér buss og tog når du har enkelt- eller periodebillett i sone A.

Her kan du reise

I tillegg til reise med buss, trikk og bestillingstransport i sone A, kan du reise med toget mellom Skatval og Hovin. Tog er inkludert i alle enkelt- og periodebilletter i sone A, bortsett fra sykkel. I sonekartet for Trøndelag kan du se hvor du kan reise. Fra 1. mai vil også hele Orkland kommune inngå i sone A.

Reis med periodebillett på toget

For å få tog inkludert i periodebilletten, må du kjøpe den i AtB-appen eller på reisekortet t:kort. Vis billett på AtB-appen til konduktøren ved kontroll. Hvis du har t:kort, vil konduktøren lese av kortet på billettmaskinen.

Reiser du over flere soner?

Hvis reisen din starter i sone A og du skal reise til en eller flere andre soner, må du kjøpe billett for de andre sonene i tillegg.

Eksempel: Du reiser med tog fra Trondheim (sone A) til Levanger (sone C6). Du har periodebillett for sone A, og må derfor kjøpe enkeltbillett for én sone da reisen går innom to soner totalt. Du kjøper enkeltbillett for den delen av reisen som er utenfor sone A i Entur-appen eller om bord i toget. Les mer om å skjøte billetter hos SJ NORD.

Reis med enkeltbillett på toget

Billett for buss, trikk og tog kjøper du enkelt i AtB-appen, men du har også andre kjøpsalternativer. Du må kjøpe egen billett kun gjeldende for sone A for å reise med tog. Hvis du skal reise med tog over flere soner må du kjøpe billett for hele togruten i Entur-appen, billettautomat eller om bord i toget.

Merk: Billetten må være gyldig ved ombordstigning. 

Overgang

Du har fri overgang mellom tog og AtBs busser, trikk og bestillingstransport i sone A, så lenge billetten er gyldig idet du går om bord ved bytte av transportmiddel.

LES MER: Overgang mellom transportmidler

Bakgrunn for billettsamarbeid

Med bakgrunn i Byvekstavtalen og Bompengeforliket på Stortinget, gir Miljøpakken 50 millioner kroner per år i ti år for å redusere prisene på kollektivtrafikken i Trondheim, Malvik, Melhus og Stjørdal. Fra 1. mai 2024 vil Orkland kommune inngå i Byvekstavtalen.

Miljøpakken er et samarbeid mellom Trondheim, Stjørdal, Malvik og Melhus, Trøndelag fylkeskommune, Statsforvalteren i Trøndelag, Statens vegvesen og Jernbanedirektoratet.

Lurer du på noe?

Her har vi samlet ofte stilte spørsmål og svar.