Tog på stasjon

Tog + buss = sant

Kombinér buss og tog når du har enkelt- eller periodebillett i sone A.

Her kan du reise

I tillegg til reise med buss, trikk og bestillingstransport i sone A, kan du reise med toget mellom Skatval og Hovin. Tog er inkludert i alle enkelt- og periodebilletter i sone A, bortsett fra sykkel. I sonekartet for Trøndelag kan du se hvor du kan reise. Fra 1. mai vil også hele Orkland kommune inngå i sone A.

Reis med periodebillett på toget

For å få tog inkludert i periodebilletten, må du kjøpe den i AtB-appen eller på reisekortet t:kort. Vis billett på AtB-appen til konduktøren ved kontroll. Hvis du har t:kort, vil konduktøren lese av kortet på billettmaskinen.

Reiser innenfor sone A

Hvis du reiser innenfor sone A i Trøndelag (fra Hovin i sør, Skatval i nord og Hegra i øst) så benytter du periodebillett fra AtB. 

Reiser til/fra stasjoner utenfor sone A

Hvis du bruker periodebillett og reiser til eller fra stasjoner utenfor sone A, men har start- eller sluttstasjon innenfor sone A, kan du kombinere SJ NORDs periodebillett for reisen utenfor sone A med en periodebillett kjøpt hos AtB for reisen innenfor sone A.

Periodebillett for togreiser utenfor sone A kjøpes hos Entur.

Reis med enkeltbillett på toget

Billett for buss, trikk og tog kjøper du enkelt i AtB-appen, men du har også andre kjøpsalternativer. Kjøp en enkeltbillett gyldig for sone A, som gjelder i 90 minutter på buss, trikk og tog innenfor sonen. Hvis du skal reise med tog over flere soner, må du kjøpe billett for hele togruten i Entur-appen, fra en billettautomat, eller om bord i toget.

På lørdager, søndager, helligdager og på hverdager etter klokken 18:00 er billetten gyldig i 3 timer.

Billettsamarbeidet gjelder ikke
  • Sykkel: for disse kategoriene er det SJ NORD sine betingelser og priser som gjelder også innenfor sone A.
  • Hund: På reiser innenfor sone A i Trøndelag (samarbeid med AtB) er hund ikke en del av billettsamarbeidet og det er SJ NORDs priser og betingelser som gjelder.
  • Familiehelg-billett: gjelder ikke på toget. 

Overgang

Du har fri overgang mellom tog og AtBs busser, trikk og bestillingstransport i sone A, så lenge billetten er gyldig idet du går om bord ved bytte av transportmiddel. Gjelder ikke overgang fra båt. 

LES MER: Overgang mellom transportmidler 

Bakgrunn for billettsamarbeid

Med bakgrunn i Byvekstavtalen og Bompengeforliket på Stortinget, gir Miljøpakken 50 millioner kroner per år i ti år for å redusere prisene på kollektivtrafikken i Trondheim, Malvik, Melhus og Stjørdal. Fra 1. mai 2024 vil Orkland kommune inngå i Byvekstavtalen.

Miljøpakken er et samarbeid mellom Trondheim, Stjørdal, Malvik og Melhus, Trøndelag fylkeskommune, Statsforvalteren i Trøndelag, Statens vegvesen og Jernbanedirektoratet.

Lurer du på noe?

Her har vi samlet ofte stilte spørsmål og svar.