Øyperler i Trøndelag

Fra Øyrekka og Frøya i sør til Sør-Gjæslingan og Leka i nord. Trøndelag byr på vakre øyperler med lokalmat, sjøliv, sporty aktiviteter og kulturopplevelser.

Publisert / endret: 21.05.2022

Øyhopping i Øyrekka

Øyrekka utenfor Frøya byr på slående vakker natur, god mat, festivaler, vannaktiviteter, fisking med mer. Rute 820/821/825 går fra Dyrøy på Frøya til blant annet Mausundvær, Sula og Halten. Med andre ord; Øyrekka er perfekt for øyhopping!

Mausund

Øya Mausund byr blant annet på skjærgårdssafari og kysthistorisk museum. Den består av to øyer med broforbindelse som gjør at sykkelen er et ypperlig fremkomstmiddel. 21.-22. juli kan du også oppleve øyas musikkfestival, Ut i havet. 

Sula

Vest for Mausund finner du Sula, øya som yrer av folkeliv i sommerhalvåret. Her kan du fylle tiden med Sulas kaféer, gallerier, konserter, restauranter med mer. Ikke glem en tur opp til Sula fyr hvor du har panoramautsikt utover havet og omkringliggende holmer og øyer. Sula er også et nøkkelsted for Kystpilegrimsleia fra Egersund til Trondheim og Nidarosdomen.

Halten

Den fredede øya Halten er et populært fiske- og fritidssted som tilbyr sjarmerende overnatting i rorbyer, og servering av god mat.  

Leka - Øyperla i nord

Ytterst, øverst i Trøndelag, finner du vår nordligste kommune, Leka, og den unike øya med samme navn. Her er alt tilrettelagt for de beste vannaktivitetene med fiske, kajakk og dykking. Leka er skreddersydd for sportsfiskere, den eventyrlystne og familier som vil lage fine sommerminner sammen.

Reisen med hurtigbåten, rute 980 Namsos - Rørvik - Leka, er en nydelig tur i seg selv, og båten innom Sør-Gjæslingan som du kan lese mer om under.

Leka har unikt natur og er kjent som «Geologiøya». Den er en del av Trollfjell UNESCO Geopark, og øyas gulrøde fjellandskap gir Leka et tydelig særpreg som må oppleves!

Sør-Gjæslingan - Det unike fiskeværet

Med hurtigbåten, rute 980 Namsos - Rørvik - Leka, kommer du til Sør-Gjæslingan, ei unik øy i Ytre Namdal. Øya byr blant annet på overnatting i historiske rorbuer, båttur med MS Sunniva og ikke opplevelser ved Kystmuseet. Hurtigbåten går mellom Namsos og Rørvik, så mulighetene er mange for å besøke flere destinasjoner langs Namdalskysten. Hurtigbåten går helt frem til 5. september, så du kan oppleve den vakre øya både i sommer- og høstdrakt.

Slik reiser du

Kjøp billett

Billett kjøpes i enklest i AtB-appen, på SMS eller om bord med bankkort. Transport mellom reisemålene over koster 43,- for voksen og 22,- for barn og honnør. Hvis du kommer med buss har du fri overgang og trenger ikke å kjøpe ny billett.

LES MER: Slik kjøper du billett

Planlegg reisen

AtB-appen kan du planlegge reisen din med buss, trikk, tog, hurtigbåt og ferge i hele Trøndelag. Du kan både søke på konkrete holdeplasser, adresser, kaier o.l., og direkte i kart. Se også reiseinformasjon for kollektivtilbudet i alle regioner og kommuner i Trøndelag.

 

Foto Halten: Bente Dragsnes
Foto Sør-Gjæslingan: Nina Sæternes