Fjellopplevelser i Trøndelag

Trøndelag byr på mange gode sommeropplevelser på fjellet. Med AtB kan du reise grønt, sømløst og behagelig til flere av dem.

Oppdal og Gjevilvasshytta

AtB tar deg til flere fjelldestinasjoner i sommer. Med linje 580 kan du reise til Gjevilvasshytta fra Oppdal, et ypperlig utgangspunkt for å oppleve det beste av Trollheimen eller en rolig tur i Gjevilvassdalen. Bussen til Gjevilvasshytta korrespondanse med linje 480 fra Trondheim og gir deg en enkel og sømløs reise. Reisen kan også kombineres med tog fra Oslo eller FRAM Ekspress fra Møre og Romsdal.

 

Røros og båttur på Femunden

Linje 540 tar deg fra Røros skysstasjon til Synnervika mellom 18. juni og 11. september. Bussen korresponderer med båten M/S Fæmund II på flere avganger, noe som gir deg en enkel og sømløs reise. Femundsmarka byr på vakker natur som kan oppleves blant annet fra sjøen, på sykkel, i kano og fra hengekøya.

Meråker og Bjørneggen

I år har vi et helt nytt sommertilbud! Fra 26. juni kan du bestille transport mellom Meråker sentrum og Bjørneggen i Stordalen, ei ny og moderne turisthytte med Sylan og Skarvan/Roltdalen som naboer. Med linje 670 kan du reise med buss fra Trondheim til Meråker med overgang direkte videre til Bjørneggen hver torsdag, og retur hver søndag frem til 10. september. Bjørneggen er godt universelt utformet både innen- og utendørs, noe som gjør det enkelt for rullestolbrukere å besøke hytta. 

 

Tydal og Nedalshytta

AtB tilbyr transport på bestilling fra mellom Væktarstua i Tydal og Nedalshytta. For kun 43,- kan du bestille fleksibel transport som korresponderer med linje 430 både til og fra Trondheim. Nedalshytta er et ypperlig utgangspunkt for toppturer i Sylmassivet, hvor Storsylen er den høyeste på 1762 moh. Norge på tvers er også en populær tur fra Stjørdal til Nedalshytta med sine 12 mil på 7 dager.

Høgkjølen Fjellcamp

Hva med kvalitetstid med familien? Linje 470 Trondheim - Kyrksæterøra - Aure stopper rett ved Høgkjølen Fjellcamp som ligger på Fannrem, kun i underkant av 1,5 times busstur fra Trondheim. Fisking, padling, bærplukking og lek på campen er noe av det du kan oppleve. Området rundt er fullt av turmuligheter med både fjelltopper, skogsstier og tilrettelagte turer med sykkel og barnevogn.

Slik reiser du

Kjøp billett

Billett kjøpes i enklest i AtB-appen, på SMS eller om bord med bankkort. Transport mellom reisemålene over koster 43,- for voksen og 22,- for barn og honnør. Hvis du kommer med buss har du fri overgang og trenger ikke å kjøpe ny billett.

LES MER: Slik kjøper du billett

Planlegg reisen

I AtB-appen kan du planlegge reisen din med buss, trikk, tog, hurtigbåt og ferge i hele Trøndelag. Du kan både søke på konkrete holdeplasser, adresser, kaier o.l., og direkte i kart. Se også reiseinformasjon for kollektivtilbudet i alle regioner og kommuner i Trøndelag.

 

Foto Gjevilvashytta: Trondhjems Turistforening
Foto Nedalshytta: Trondhjems Turistforening 
Foto Bjørneggen: Nina Pettersen
Foto Fæmund II: Ronny Edström