Endringer på hurtigbåtbilletter

Fra 1. januar 2024 blir det flere endringer på hurtigbåtbillettene. Endringene gjør blant annet at rabattene blir de samme for samtlige hurtigbåtstrekninger i Trøndelag.

Dette er endringene

Endringene gjelder fra 1. januar 2024:

  • Enkeltbillett for student er satt til 50 % rabatt på alle hurtigbåtruter. 

  • Grupper med flere enn 10 personer som reiser sammen får 20% rabatt uansett billettkategori på alle hurtigbåtruter. 

  • Autoreise og klippekort reduseres fra 25% til 15 % for voksen- og barnebillett, og 5 % rabatt på honnørbillett. Gjelder rute 980 Namsos - Rørvik -Leka. Ingen endringer på øvrige hurtigbåtruter. 

  • Det blir ikke lenger mulig å kjøpe fri periodelengde for hurtigbåt.

  • 40-dagersbillett blir tilgjengelig, i tillegg til dagens periodebilletter på 7, 30, 60, 90 og 180 dager. Merk! 7-dagersbillett gjelder ikke for billettkategorien student. 

Kjøp billett til hurtigbåt i AtB-appen

Det er enkelt for deg, det er mer effektivt for besetningen om bord som tar betaling, og dine medpassasjerer får kortere ventetid for å betale. Du kan kjøpe alle hurtigbåtbilletter i AtB-appen, og viser den frem til besetningen om bord når de kommer bort til deg for billettkjøp.

Bakgrunn for endringene

Endringene kommer av et vedtak fra Trøndelag fylkeskommune, 1. mars 2023. Bakgrunnen er at det i dag er ulike rabatter blant hurtigbåtstrekningene i Trøndelag. Endringene fra nyttår gjør at priser og rabatter blir likt for alle hurtigbåter i fylket.