Reise i Trøndelag

Vi ønsker at så mange som mulig skal kunne reise kollektivt. Reisen skal være trygg og enkel for alle våre passasjerer og du skal få god informasjon før og underveis på reisen. 

Det blir enkelt å finne ut hvordan du kommer deg fra A til B. atb.no er viktigste informasjonsplattform med all informasjon om kollektivreisen. Her finner du reiseplanlegger, sanntidsinformasjon, rutetabeller og driftsmeldinger. Vi tar høyde for at du har ulike behov for informasjon avhengig av om du reiser på kjente strekninger eller skal foreta nye reiser. 

Nytt sanntidssystem

Et nytt sanntidssystem vil gi deg pålitelig informasjon før du skal reise og underveis på reisen. På større holdeplasser vil du finne sanntidsskjermer som viser når de neste bussene skal gå.

Mange av bussene blir utstyrt med sanntidsskjermer som viser de neste holdeplassene, i tillegg til at det annonseres over høyttaler om bord. Skjermene vil også vise eventuell driftsmeldinger og annen viktig informasjon til deg som reiser.

Informasjon underveis

Ved hjelp av informasjon på holdeplasser og om bord, veileder vi deg underveis på reisen. På større knutepunkt vil du i tillegg til rutetabeller finne kart og annen nyttig informasjon. Slik finner du enkelt ut hvordan du skal reise videre, for eksempel med korresponderende transport som tog eller fleksibel transport. 

Det meste du trenger av informasjon før og underveis på reisen vil du også finne i appen AtB. Der kan du også kjøpe enkeltbilletter for buss og trikk. Flere billetter kommer i høst.

Nye busser

Det vil gå nye busser i hele Trøndelag fra august. Alle busser, utenom bybussene, vil ha to- eller trepunktsetebelter. Bybusser klasse 1 har ikke krav om setebelte. Du vil også finne barneseter for barn under tre år, samt sitteputer for større barn mellom 15 og 36 kg.

På flere busser vil du også finne uttak slik at du kan lade mobilen underveis.

Bybussene i Levanger og Namsos blir laventré, som gjør av- og påstigning enklere for alle. 

Alle busser vil ha rampe for rullestolbrukere. 

Samarbeid med tog

Toget er en del av mobilitetstilbudet i Trøndelag. Gjennom et tett samarbeid med SJ Nord vil vi sikre et godt totalt tilbud med gode korrespondanser mellom transportmidlene. 

Finn rutetider hos SJ Nord.