Bli med en venn hjem fra skolen

Alle kan reise med skolelinjer, både de med og uten fri skoleskyss. Les hva elevene må huske hvis de skal bli med venner hjem fra skolen.

Skolevenner som reiser sammen

Elever kan fint bli med hverandre hjem fra skolen, og alle kan reise med skole- og lokallinjer. Eleven kjøper ordinær billett, og barnebillett gjelder fra 6 til og med 19 år. Barn under 6 år reiser gratis. Elever kan ikke reise med drosje med de som har individuelt tilrettelagt skoleskyss. 

Elever med fri skoleskyss

Elever med fri skoleskyss har kun skyssrett til og fra eget hjem og skolen. Hvis elever skal bli med venner hjem etter skolen, må de kjøpe billett.

Elever uten fri skoleskyss

Elever uten fri skoleskyss kjøper vanlig billett hvis de skal være med venner hjem fra skolen.

Slik kjøper du billett

Billett kan enten kjøpes med mobil, du kan ha ulike billetter på reisekortet t:kort eller betale om bord i bussen.

Appen AtB

Med appen AtB kan du både kjøpe billett og bruke reiseplanlegger. Eleven kan betale med Vipps eller bankkort som kan lagres i appen.

SMS

Send kodeord BARN til 2027 for reise i én sone. SMS-billetten kan brukes på buss i hele Trøndelag, i tillegg til trikk og tog i sone A. Den er kun gyldig på den telefonen den er kjøpt med, og kan ikke videresendes. Billetten er gyldig fra kjøpstidspunktet.

Om bord

Eleven kan kjøpe billett om bord med kort eller kontant på alle skole- og lokallinjer. Billett som kjøpes med kontanter koster med enn ved kjøp på mobil eller med kort.

t:kort - Periodebillett

Eleven kan kjøpe t:kort med periode på 7, 30, 60, 90 eller 180 dager. Kjøp t:kort i nettbutikken eller i AtB kundesenter. Dersom eleven ikke har t:kort fra før, fås det tilsendt i posten. 

t:kort - Klippekort

Et klippekort er et t:kort med 10 enkeltbilletter. Eleven leser av kortet på kortleser ved sjåføren, og ett klipp trekkes fra kortet. Klippekort kjøpes i nettbutikken eller i AtB kundesenter. Dersom eleven ikke har t:kort fra før, fås det tilsendt i posten.

LES MER: Slik kjøper du billett