Her åpnet de splitter nytt sykkelhotell for ansatte
– Initiativer som dette er essensielle for å øke sykkel- og bussandelen i byen, sier Erling Moe, varaordfører i Trondheim kommune.
– Sirkus Shopping er ikke bare et kjøpesenter i Trondheim, vi er også et fyrtårn for bærekraft, sier senterleder ved Sirkus Shopping, Trine Foosnæs.
8. februar kunne kjøpesenteret åpne sitt splitter nye sykkelhotell, med hele 92 plasser for sine ansatte.
– Vi er kjempeglade for å ha realisert dette prosjektet og blitt en HjemJobbHjem-bedrift, sier Foosnæs.
Sirkus Shopping ligger rett ved det kollektive knutepunktet Strindheim. De er første kjøpesenter som er med i mobilitetsordningen, og har vært en HjemJobbHjem-bedrift siden mai 2023.
Gjennom HjemJobbHjem kunne bedriften søke om midler til bygging av sykkelparkering. Det benyttet Sirkus seg av – og da valgte de å gjøre det skikkelig.
– Vil gjøre det lettere for ansatte å la bilen stå
Sykkelhotellet er finansiert med midler fra HjemJobbHjem, som er ett samarbeid mellom Miljøpakken og AtB. Fra HjemJobbHjem fikk de et tilskudd på 642.000 kroner.
I sykkelhotellet finner du stativ for alle slags sykler: Elsykler, lastesykler, fatbikes, racersykler. Det er også lagt opp til vask av sykkel i en egen dusjsone som de har valgt å kalle «sykkelspa».
I tillegg til alle de flotte fasilitetene er sykkelhotellet en trygg plass å sette fra seg sykkelen da anlegget er sikret med lås hvor de ansatte må tæppe adgangskortet sitt.
– Vi tror dette tilbudet vil gjøre det lettere for mange av de 1100 ansatte å la bilen stå, sier senterlederen.
– Det er fantastisk å se hva dere har oppnådd
Varaordfører Erling Moe var også på plass under åpninga, og han fikk den store gleden av å klippe snora.
Sirkus Shopping blir nummer fire i rekken som kan tilby en oppgradert sykkelparkering til sine ansatte gjennom HjemJobbHjem. I tillegg til tilskudd, kan virksomheten få rådgiving om tekniske løsninger ved en eventuell bygging.
– Initiativer som dette er essensielle for å øke sykkel- og bussandelen i byen, noe som er avgjørende for en bærekraftig byutvikling, sier varaordføreren.
Positive ansatte
Kristin Giske Lauritsen, prosjektleder for HjemJobbHjem, fremhever prosjektets rolle i å bidra mot nullvekstmålet og klimamålene.
For å kunne bli en HjemJobbHjem-bedrift må man stramme inn litt på parkeringstilbudet til de ansatte. Da åpner det seg plutselig muligheter til å tenke nytt på hva man kan bruke plassen til, som for eksempel en ordentlig sykkelparkering.
– Det er oppmuntrende å se at mange ansatte er positive til en endring i reisevanene. Ved å stramme inn på parkeringstilbudet for ansatte, bidrar bedriftene til å redusere unødvendig kjøring, sier Lauritsen.
HjemJobbHjem tilbyr
- Rabattert periodebillett på kollektivreise (Gjelder for reise i sone A med buss, trikk og tog)
- Gode avtaler for kjøp og leasing av elsykkel
- Gratis sykkelservice
- Lån av elsykler
- Rabatterte piggdekk
- Rabatterte priser for bysykkel
- Aktivitetsplan med premier, m.m.