HjemJobbHjem-teamet sammen med Erling moe og Trine Fosnæs.

Her åpnet de splitter nytt sykkelhotell for ansatte

– Initiativer som dette er essensielle for å øke sykkel- og bussandelen i byen, sier Erling Moe, varaordfører i Trondheim kommune. 

– Sirkus Shopping er ikke bare et kjøpesenter i Trondheim, vi er også et fyrtårn for bærekraft, sier senterleder ved Sirkus Shopping, Trine Foosnæs. 

8. februar kunne kjøpesenteret åpne sitt splitter nye sykkelhotell, med hele 92 plasser for sine ansatte. 

– Vi er kjempeglade for å ha realisert dette prosjektet og blitt en HjemJobbHjem-bedrift, sier Foosnæs.

 

 


Sirkus Shopping ligger rett ved det kollektive knutepunktet Strindheim. De er første kjøpesenter som er med i mobilitetsordningen, og har vært en HjemJobbHjem-bedrift siden mai 2023. 

Gjennom HjemJobbHjem kunne bedriften søke om midler til bygging av sykkelparkering. Det benyttet Sirkus seg av – og da valgte de å gjøre det skikkelig. 

– Vil gjøre det lettere for ansatte å la bilen stå 

Sykkelhotellet er finansiert med midler fra HjemJobbHjem, som er ett samarbeid mellom Miljøpakken og AtB. Fra HjemJobbHjem fikk de et tilskudd på 642.000 kroner. 

– Sykkelhotellet er bare en av mange intensiver som inngår i HjemJobbHjem-pakken, som inkluderer alt fra rabatterte bussbilletter og sykkelservicer, til lån av elsykler, sier senterleder Trine Foosnæs. 

Trine

 

 I sykkelhotellet finner du stativ for alle slags sykler: Elsykler, lastesykler, fatbikes, racersykler. Det er også lagt opp til vask av sykkel i en egen dusjsone som de har valgt å kalle «sykkelspa». 

I tillegg til alle de flotte fasilitetene er sykkelhotellet en trygg plass å sette fra seg sykkelen da anlegget er sikret med lås hvor de ansatte må tæppe adgangskortet sitt. 

– Vi tror dette tilbudet vil gjøre det lettere for mange av de 1100 ansatte å la bilen stå, sier senterlederen. 

– Det er fantastisk å se hva dere har oppnådd 

Varaordfører Erling Moe var også på plass under åpninga, og han fikk den store gleden av å klippe snora. 

Snorklipping av varaordfører på åpninga

– Jeg er glad for å være en del av denne avdukinga. Gratulerer til HjemJobbHjem, Miljøpakken, AtB, Sirkus Shopping og alle ansatte. Dette er virkelig stas, sa Erling Moe under åpningsseremonien. 

Sirkus Shopping blir nummer fire i rekken som kan tilby en oppgradert sykkelparkering til sine ansatte gjennom HjemJobbHjem. I tillegg til tilskudd, kan virksomheten få rådgiving om tekniske løsninger ved en eventuell bygging. 

– Initiativer som dette er essensielle for å øke sykkel- og bussandelen i byen, noe som er avgjørende for en bærekraftig byutvikling, sier varaordføreren. 

Positive ansatte 

Kristin Giske Lauritsen, prosjektleder for HjemJobbHjem, fremhever prosjektets rolle i å bidra mot nullvekstmålet og klimamålene. 

– HjemJobbHjem representerer en fantastisk mulighet for både private og offentlige virksomheter til å bidra mot nullvekstmål og klimamålene, sier Lauritsen. 

Kristin HjemJobbHjem og Erling Moe

For å kunne bli en HjemJobbHjem-bedrift må man stramme inn litt på parkeringstilbudet til de ansatte. Da åpner det seg plutselig muligheter til å tenke nytt på hva man kan bruke plassen til, som for eksempel en ordentlig sykkelparkering. 

– Det er oppmuntrende å se at mange ansatte er positive til en endring i reisevanene. Ved å stramme inn på parkeringstilbudet for ansatte, bidrar bedriftene til å redusere unødvendig kjøring, sier Lauritsen. 

Sykkelparkering skrevet på veggen

HjemJobbHjem tilbyr 

Les mer om HjemJobbHjem