Opplev Trøndelag med AtB SommerPass

Opplev kystlinjen, fjellregionene og bylivet. Med AtB SommerPass kan du reise hvor du vil, så mye du vil i sju dager. 


Fra øyhopping og skjærgårdsferie til mat- og drikkesafari gjennom det trønderske spiskammeret. En fri og miljøvennlig måte å utforske hele Trøndelag på. Se Trøndelag Reiseliv for utallige opplevelser og turmuligheter i hele fylket. 

Gi meg inspirasjon

Dette er AtB SommerPass

SommerPass er en 7-dagers billett du kan bruke fra 27. juni til og med 14. august. Billetten kjøpes i appen AtB Mobillett og siste kjøpsdag er mandag 8. august.

Billetten kan brukes på hele AtBs kollektivtilbud med buss, trikk, hurtigbåt og ferge (uten kjøretøy) og på SJs lokaltog på flere strekninger. Det er ingen plassreservasjon på noen av transportmidlene.

 

AtB SommerPass er et pilotprosjekt som gjennomføres sommeren 2021 og 2022 i samarbeid med Trøndelag Reiseliv og SJ NORD.

 • AtB SommerPass kjøper du i appen AtB Mobillett fra 27. juni til og med 8. august. Merk at billetten aktiveres i kjøpsøyeblikket og kan derfor ikke kjøpes på forhånd. Du kan kjøpe flere AtB SommerPass på samme mobil, og den kan ikke flyttes eller videresendes.

  Pris voksen: 990,-

  Pris barn (6 år t.o.m. 19 år): 495,-

  Husk å ha med gyldig legitimasjon på hele reisen. Det er ingen honnør- eller studentrabatt.

  Ledsager

  Hvis du har nedsatt funksjonsevne og må reise med ledsager, reiser ledsager gratis ved visning av ledsagerbevis.

 • Reisemål

  Finn dine feriedestinasjoner på trondelag.com. Her ligger det flere eksempler på hvordan du kan reise med AtB SommerPass og få med deg unike mat- og kulturopplevelser, overnattinger og aktiviteter for store og små.

  Ruteinformasjon

  Ruteinformasjon for buss, trikk, hurtigbåt og ferge finner du i appen AtB eller på atb.no.
  Ruteinformasjon for tog er tilgjengelig på sj.no.

  Bagasje

  Du kan ta med lett håndterlige gjenstander (håndbagasje) om bord når dette ikke er til hinder for andre reisende. Les mer om hva du kan ta med om bord i buss, trikk og båt.
  For reiser med SJ Nords tog gjelder egne retningslinjer og regler for bagasje. Les mer om hva du kan ha med om bord i tog.

  Ingen plassreservasjon

  Det er ingen plassreservasjon med AtB SommerPass verken på buss, trikk, hurtigbåt, ferge eller tog. I fellesferien kan noen områder og avganger oppleve en større strøm av reisende.

  Avvik i trafikken

  Dersom det oppstår større avvik som påvirker rutetilbudet, finner du informasjon på atb.no/avvik, og på sj.no for avvik på tog.

 • Billett

  AtB SommerPass er tilgjengelig i kategoriene voksen og barn. Barnepris gjelder fra 6 år til og med 19 år. Barn under 6 år reiser gratis. Billetten har ikke honnør- eller studentrabatt. Ved kjøp av AtB SommerPass gjelder vilkår og betingelser for AtB Mobillett.

  Ledsager

  Hvis du har nedsatt funksjonsevne og må reise med ledsager, reiser ledsager gratis ved visning av ledsagerbevis.

  Reise med buss, trikk, hurtigbåt og ferge

  AtB SommerPass er gyldig billett på AtBs ordinære kollektivtilbud på buss, trikk, hurtigbåt og ferge. Nattbuss og -trikk, fleksibel transport og kjøretøy om om bord på ferge er ikke inkludert. AtB SommerPass garanterer ikke plass om bord, og plass kan ikke reserveres.

  Reise med SJ NORD tog

  AtB SommerPass er gyldig billett på alle SJ Nords lokal- og regiontog på strekningene Trondheim-Steinkjer, Trondheim-Oppdal og Trondheim-Røros. Det er ingen plassreservasjon om bord.

  Reisegaranti

  Reiser du med AtB SommerPass gjelder AtBs reisegaranti og på tog gjelder SJ NORDs transportvilkår.

  Billettkontroll

  Ved billettkontroll må AtB SommerPass og legitimasjon kunne forevises på under hele reisen, og det er viktig at du har strøm på telefonen. Billetten må kjøpes før du går om bord for at den skal være gyldig.

 • Vi vil høre om dine erfaringer

  Vi vil veldig gjerne høre om dine erfaringer som reisende med SommerPass. Besvar en enkel undersøkelse og bli med i trekningen av premier. Et svarskjema vil bli tilgjengelig på denne siden i august 2022.

  Har du glemt noe om bord?

  Hittegods fra buss, trikk og båt tas hånd om av AtB kundesenter i Trondheimsområdet og operatørene som kjører buss og båt ellers i Trøndelag. Hittegods fra tog tas hånd om av Enturs hittegodskontor.

   

 • Hvor kjøper jeg AtB SommerPass?

  AtB SommerPass kjøper du i appen AtB Mobillett. Billetten vil være tilgjengelig i appen AtB Mobillett fra 27. juni til og med 8. august. Merk at billetten aktiveres ved kjøp, og at den derfor ikke kan kjøpes på forhånd. Kjøp av billett reserverer ikke plass om bord.

  Hvorfor er billetten kun tilgjengelig på app?

  Tilbudet er et prøveprosjekt i samarbeid med Trøndelag Reiseliv og SJ Nord. Gjennom sommeren ønsker vi å lære og høste erfaringer som vi tar med oss videre i utviklingen av produktet. Det vurderes blant annet distribusjon og salgskanaler.

  Hvor kjøper jeg billetten?

  AtB SommerPass vil sommeren 2022 kun være tilgjengelig i appen AtB Mobillett, ikke i den nye appen.

  Mobilen med billetten AtB SommerPass var tom for batteri ved kontroll. Får jeg gebyr?

  Ved bruk av AtB Mobillett må du sørge for å ha leselig skjerm og nok batteri til hele reisen. Dersom du ikke får vist frem billetten ved kontroll, vil du få gebyr.

  Hva om bussen ikke kommer?

  Da kan du ha rett på AtB Reisegaranti.

  Hva om toget er forsinket eller ikke kommer?

  Se SJs retningslinjer.

  Er det setereservasjon på båt?

  Nei, det er ikke plassreservasjon på båt per i dag.

  Selv om du har kjøpt billett vil det ikke være mulig med plassreservasjon om bord. Vi oppfordrer våre reisende til å møte opp på kai minimum 30 minutter før avgang. De som skal benytte seg av rute 800 Trondheim – Sandstad, videre med buss til Dyrøy og deretter med kombibåt etc. til Øyrekka bør være minst én time før avgang.

  Kan jeg reservere sete på tog?

  Nei, du kan ikke reservere plass på tog. Du kan benytte SommerPass på følgende strekninger:

  • Trondheim – Steinkjer
  • Trondheim – Oppdal
  • Trondheim – Røros

  Kan jeg ha med sykkel eller kajakk?

  Du kan ha med sykkel om bord i buss, trikk og båt. Du betaler barnepris for sykkelen om bord i buss og trikk. På hurtigbåt og ferge er det gratis.

  Av plasshensyn er det dessverre ikke anledning til å ta med større gods som kajakk/sykkelhenger o.l. om bord på hurtigbåt.

  Vi oppfordrer til å reise lettest mulig. Leie av turutstyr gjør man gjennom turistplassene dere skal besøke.

  Er det lov å ha med hund?

  Det er lov å ha med hund. Hund er gratis på buss, trikk og ferge. Billett til hund for tog og hurtigbåt kjøpes om bord. Om bord i hurtigbåt betaler du barnepris for hund.

  Er AtB SommerPass gyldig på tvers av fylkesgrenser?

  Nei, med ett unntak: hurtigbåtrute 800 Trondheim – Brekstad – Hitra – Kristiansund. Der er AtB SommerPass gyldig på hele reisen hvor flere anløp ligger i Møre og Romsdal.

  Kan jeg reise med andre selskap innenfor fylket, eksempelvis Fram eller Flybussen?

  Nei.

  Kan billetten brukes på fleksibel transport?

  Nei.

  Inngår billetten i Familiehelg-tilbudet slik at jeg kan reise med barn gratis i helgedagene?

  Ja, AtB SommerPass inngår i Familiehelg.

  Jeg har ikke norsk telefonnummer, kan jeg fremdeles bruke appen?

  Ja, det kan du.

  Må man ha internett for å bruke denne appen eller kan man kjøpe den og laste den ned?

  Man må ha internett tilgjengelig på telefonen. Det er ikke mulig å laste ned.

Trøndelag - opplevelser for alle