Oath Technologies med i HjemJobbHjem

Teknologibedriften ønsker å bidra der de kan for miljøet, og samtidig øke fokus på ansattes helse. 

Oath Technologies er en mellomstor bedrift med 32 ansatte, midt i Trondheim. Den kreative gjengen jobber til daglig med teknologi og AI-løsninger og signerte nylig kontrakt for å bli med i mobilitetsordningen HjemJobbHjem i Trondheim. 

For Heidi Haarberg Skanke og Kim Omar Johansen i ledelsen i Oath Technologies betyr det mye å kunne bidra til et bedre klima, bymiljø og samtidig øke fokuset på ansattes helse. Prøveprosjektet HjemJobbHjem gir en fin mulighet til å teste ut om endring i reisevaner blant de ansatte kan ha en positiv effekt, også for bedriften. 

Strammer inn på antall parkeringsplasser

Mange ansatte sykler eller går til og fra jobb allerede, men målet for Oath er at flere av de som i dag kjører bil, vil oppdage nye reisemuligheter og fremover velge en mer miljøvennlig og helsefremmende løsning til og fra jobb. 

Oath Technologies har frem til prosjektstart hatt 12 gratis parkeringsplasser for sine ansatte. Nå vil bedriften kvitte seg med fire av tolv parkeringsplasser. De resterende åtte parkeringsplassene skal ha en avgift på 50 kroner per dag. Endringen vil forhåpentligvis heve terskelen for å velge bil til jobb, og samtidig få flere til å velge mer miljøvennlige og helsefremmende reisemåter. 

Aktivitetsplan gjennom året

Gjennom prosjektet vil det settes opp en egen aktivitetsplan for de ansatte som inkluderer blant annet gratis sykkelservice, utlån av elsykler og helseforedrag. Vintersykling er en av aktivitetene som settes høyt hos bedriften, og flere ansatte ser spesielt frem til å få montert piggdekk på sine private sykler til rabattert pris. 

Ønsker du å vite mer om prøveprosjektet HjemJobbHjem i Trondheim?
Kontakt hjemjobbhjem@trondheim.kommune.no for mer informasjon. 

LES MER: Fordeler som HjemJobbHjem-bedrift