Klippekort på buss og trikk

Er du vant til å fylle på et beløp for å gjennomføre flere enkeltreiser (autoreise/verdi)? Det er erstattet med kjøp av klippekort - 10 enkeltbilletter som kjøpes på en gang. 

Du som reiser av og til med buss eller trikk kan kjøpe klippekort i nettbutikken og hos AtB kundesenter. Du skal bruke det samme t:kortet som du har fra før. Har du ikke t:kort fra før, kan du bestille et og få det tilsendt i posten gratis. 

LES MER: Slik bruker du nettbutikken

Slik bruker du klippekortet

Når du skal lese av t:kortet etter at du har kjøpt deg et nytt klippekort må du holde det inntil kortleseren lenger enn du er vant til.

Lese av t:kort om bord

Når du leser av t:kort på kortleseren vil du få et lydsignal som bekrefter at kortet leses. Sjåføren vil se at du har klippekort og starte en enkeltbillett. Hold kortet inntil frem til sjåføren bekrefter at du har billett. Følg med på hvor mange enkeltbilletter du har igjen ved å logge inn i nettbutikken eller spørre sjåføren.

Lese av t:kort på metrostasjon

Les av t:kort på kortleseren. Vent på lydsignal og bilde som viser at billett er OK og hvor mange enkeltbilletter du har igjen.

Flere måter å kjøpe billett

Dersom du ikke ønsker å bruke klippekort på t:kort har du flere alternativer:

  • Periodebillett på t:kort
  • Appen AtB Mobillett
  • SMS-billett
  • Billettautomat (sone A)
  • Utsalgssted (sone A)
  • Kontanter om bord
  • Bankkort om bord (kun regionlinjer)

LES MER: Slik kjøper du billett

Billettrefusjon

Dersom du har igjen en verdi på t:kortet ditt som du ikke har brukt opp før du går over til å bruke den nye nettbutikken vil vi refundere denne. Send inn søknad om refusjon. Du kan fortsatt fylle på det samme t:kortet i den nye nettbutikken.

LES MER: Billettrefusjon