Viktig melding

Se hvordan koronasituasjonen påvirker kollektivtrafikken. 

Gå til artikkel

Reisebevis på mobilen

Høsten 2020 startet AtB og Trøndelag fylkeskommune et pilotprosjekt med digitalt reisebevis på mobilen. Det betyr at t:kort skole erstattes av et digitalt reisebevis i appen Pocket ID, som gjør det enklere for deg som reiser. Du må alltid ha Pocket ID med reisebevis og elevbevis tilgjengelig når du reiser kollektivt.

Hvem gjelder digitalt reisebevis for?

Digitalt reisebevis gjelder i første omgang for Byåsen, Charlottenlund, Oppdal og Ole Vig videregående skoler, og kun for elever med godkjent rett til skoleskyss med buss.

Har du et t:kort skole fra tidligere skoleår beholder du dette inntil videre, da digitalt reisebevis i første omgang kun er et pilotprosjekt. Du får beskjed fra skolen dersom t:kort skole skal benyttes igjen.

Slik får du digitalt reisebevis

  1. Søk om skoleskyss hos Trøndelag fylkeskommune.
  2. Reisebevis blir tilgjengelig i appen Pocket ID så snart du har fått tildelt skyss. Det kan ta noen dager etter at søknaden er godkjent.
  3. Frem til du får reisebevis i appen kan du fremlegge godkjent søknad og få utlevert et midlertidig reisebevis av skolen.

Slik bruker du digitalt reisebevis

  1. Last ned appen Pocket ID.
  2. Dersom reisebeviset enda ikke er tilgjengelig, vil du få varsel når søknaden er ferdigbehandlet og reisebeviset er tilgjengelig i appen.
  3. Aktiver din billett i Pocket ID før du går om bord ved starten av din reise. Billetten gjelder ved overgang, slik at du ikke trenger å aktivere billetten på nytt. Reisebeviset og din billett er tilpasset din rettighet for skoleskyss.
  4. Billetten er ikke gyldig før den er aktivert. Sørg for å ha gyldig billett ved billettkontroll slik at du ikke får gebyr.

Hva hvis reisebeviset ikke virker?

Alle henvendelser og spørsmål om appen Pocket ID henvises til din skole.

LES MER: Informasjon om digitale bevis