Viktig melding

Se hvordan koronasituasjonen påvirker kollektivtrafikken. 

Gå til artikkel

Hvor kan jeg bruke t:kortet mitt?

Du kan bruke t:kortet ditt på buss, trikk, båt og innenfor sone A med tog i Trøndelag. I Trondheimsområdet finner du også kortleser på alle metrostasjoner. Hvor kortet kan brukes er avhengig av hvilken billett du kjøper.

Ofte stilte spørsmål

 • Ta kontakt med AtB kundesenter for å sperre et mistet t:kort.

  Om du har registrert t:kort i vår kundedatabase kan vi sperre kortet når du oppgir navnet ditt.

  Var t:kortet uregistrert må du ha t:kort-nummeret for at vi skal kunne hjelpe deg. Det finner du oppe i høyre hjørne. Vi anbefaler at du tar vare på ditt t:kort-nummer, for eksempel ved å ta et tydelig bilde av ditt t:kort.

  Å lage en kopi av et t:kort koster 100 kroner. 

 • Du kan bruke t:kortet ditt på buss, trikk, båt og innenfor sone A med tog i Trøndelag. I Trondheimsområdet finner du også kortleser på alle metrostasjoner. Hvor kortet kan brukes er avhengig av hvilken billett du kjøper.

 • Dersom t:kortet har sluttet å virke kan det være at autoreisen er utløpt. Dette skjer etter fem år. En autoreise beskriver strekningen og passasjerkategorien som skal gjelde for ditt reisekort. For å legge inn ny autoreise må du komme innom vårt kundesenter i Trondheim, eller få sjåfør på busser i region og billettør på båtene til å legge inn autoreise i t:kortet ditt.

  Ta gjerne kontakt med vårt kundesenter dersom du er usikker på om autoreisen er utløpt. 

 • Når du bruker t:kortet på kortleseren om bord kan du se både saldo og gjenværende dager av din periodebillett. Dette kan du også sjekke selv ved å logge inn i nettbutikken.

  Om du ringer AtB kundesenter på telefon 478 02 820 kan de søke opp t:kort-nummeret og sjekke for deg.

 • For at en billett skal trekkes fra t:kortet automatisk når du bruker du på kortleseren må du legge inn en autoreise. Denne forteller kortleseren hvilken reisestrekning og passasjerkategori som skal trekkes fra verdien på t:kortet. Bestill autoreise på et kundesenter, hos sjåføren på regionbuss eller om bord på båt. Dersom du skal ha autoreise i sone A må du ta med ditt t:kort til AtB kundesenter.

 • Perioden som allerede var i bruk i t:kortet telles ned først.

  Har du kjøpt ny periodebillett i nettbutikken?

  Den nye perioden din vil starte opp på den datoen du valgte da du kjøpte billetten i nettbutikken.

  Har du kjøpt periodebillett på kundesenter eller om bord?

  Den nye perioden din vil starte første gang du bruker t:kortet om bord etter at den gamle perioden er brukt opp.

 • Reiser i Trondheimsområdet

  På grønne bybusser og trikk i Trondheimsområdet (Trondheim, Melhus og Malvik) kan du gå rett om bord hvis du har en gyldig billett i ditt t:kort.

  Vær sikker på at du har gyldig billett:

  • Har du t:kort med autoreise verdi må du lese av t:kortet ditt ved hver reise slik at det trekkes en billett. Da ser du samtidig saldo.
  • Se hvor mange dager du har igjen ved å holde kortet opp mot kortleseren.

  Har du kjøpt periodebillett i nettbutikken vil den nye perioden starte opp på den datoen du valgte da du kjøpte billetten.

  Har du kjøpt periodebillett på AtB kundesenter vil nye perioden starte første gang du leser av t:kortet om bord eller på metrostasjon etter at den gamle perioden er brukt opp.

  Reiser med regionbuss

  Les t:kortet ditt på en kortleser foran hos sjåfør ved hver reise. Om du ikke får grønt lys tar du kontakt med sjåføren.

  Reiser med båt

  Gi t:kortet til mannskapet slik at de kan lese det av.

 • Det kan du. Du kan ha inntil åtte billetter på ditt t:kort, og disse kan godt være åtte periodebilletter. Periodebillettene må brukes innen ett år.

  Har du kjøpt flere periodebilletter i nettbutikken vil de starte opp på den eller de datoene du valgte da du kjøpte de.

  Har du kjøpt flere periodebilletter på AtB kundesenter vil de nye periodene starte første gang du leser av t:kortet om bord eller på metrostasjon etter at den gamle perioden er brukt opp. De legger seg i kø i t:kortet.