Reis gratis med buss og trikk i helga!

Reis miljøvennlig for førjulshandel eller andre ærend - uten å betale for det! Til helga er det gratis å reise med buss og trikk i sone A.

Som en hyggelig førjulsgave til innbyggerne i Trondheimsområdet vedtok fylkesutvalget i Trøndelag fylkeskommune å spandere gratis buss og trikk lørdag 15. og søndag 16. desember. Tiltaket finansieres av belønningsmidler i Miljøpakken. Hensikten er å få flere til å parkere bilen, både denne helga og gjerne på lengre sikt.  

Ekstra kapasitet

I «gratishelga» settes det opp ekstra kapasitet i form av større eller flere busser på en rekke ruter og avganger. Finn informasjon om rutetilbud på atb.no/reiseplanlegger eller i appen AtB Reise.

Tilbudet med gratis buss gjelder ikke for nattbuss og -trikk. 

Kjøp gratisbillett før du går om bord

Det blir gratis å reise kollektivt i hele sone A, som består av Trondheim, Malvik, Klæbu, deler av Melhus og deler av Skaun.

Skal du ut og reise, må du likevel kjøpe gratisbillett og registrere den om bord til sjåføren eller på billettmaskin for å sikre reisestatistikk.

Enkeltbillett til kr 0,- i sone A kan kjøpes via:

  • AtB Mobillett app: Kjøp billett for hvilken som helst kundekategori innenfor sone A gratis.
  • SMS-billett for sone A: Send SMS til nummer 2027 med kundekategori som kodeord (eks. Voksen, Barn, Honnør). Antall billetter presiseres med antall bak kundekategorien. Skal du kjøpe for eksempel to voksenbilletter sender du kodeord [Voksen 2] til nummer 2027.
  • t:kort autoreise: Registrer reisekortet som vanlig. Det trekkes ikke penger fra kortet ved registrering. Dette gjelder alle t:kort med autoreise registrert for sone A.

Har du periodebillett på AtB Mobillett eller på reisekortet t:kort, registrerer du disse som vanlig.

Reisegaranti gjelder ikke for reiser innen sone A i perioden med gratis buss og trikk.