Viktig melding

Finn ut hvordan koronasituasjonen påvirker kollektivtrafikken. 

Gå til artikkel

Tilbudet på Flatåsen fra 3. februar

Det blir enklere omstigning til og fra sentrum på Tonstadkrysset. Les mer om forbedringene i Flatåsen-omårdet fra 3. februar.

Forbedret omstigning til og fra linje 40

På reiser fra sentrum mot Flatåsen er omstigningen planlagt fra linje 2 til linje 40 på metrostasjonen Tonstadkrysset 4. På denne måten trenger ikke reisende til Flatåsen å bli med om Tonstadkrysset 1, og reisen blir mer effektiv med kortere vente- og reisetid. 

På reiser mot sentrum vil det bli som før, med overgang fra linje 40 til linje 1 eller 2 på Tonstadkrysset 1.

Det vil være avgang hvert tiende minutt i rush. Merk at noen avganger starter fra Flatåstoppen og noen starter fra Nordre Flatåsen. Første avgang fra Flatåstoppen er fortsatt 05:38 på hverdager fra 3. februar.

Linje 16 og 23 til Trondheim sør og vest

Linje 16 Flatåsen - Heimdal - Tillerringen - Torgård passer for deg som skal sørover til Tiller, Heimdalsområdet eller videre til industriområdet på Torgård. Linjen har fire avganger per time og annenhver avgang starter fra Flatåstoppen, mens de andre starter på holdeplassen Nordre Flatåsen.

Linje 23 Sandmoen - Flatåsen - Hallset (- St. Olavs hospital - Pirbadet) knytter Flatåsen og Saupstad-området sammen med handleområdene på Tiller, arbeidsplassene på Sandmoen, Byåsen i tillegg til Havstad, St. Olavs hospital, sentrum og Brattøra i rushtiden. Linjen har avgang hvert tiende minutt i rushtiden og betjener blant annet holdeplassen Flatåsen senter.

Flere tilbud

Fra Flatåsen senter går det også tre linjer spesielt tilpasset arbeidsreisende:

  • Linje 50 Sverresborg - Byåsen - Flatåsen - Saupstad - Heimdal - sentrum
  • Linje 52 Saupstad - Kattem - Heimdal - Flatåsen - Byåsen - St. Olavs hospital
  • Linje 53 Lundåsen - Heimdal - Flatåsen - Hallset - sentrum - Sluppen - Sandmoen

Den tidligste av disse linjene betjener Flatåsen senter klokka 05:02 på hverdager (linje 53) og er i likhet med de to andre linjene spesielt tilpasset reisende som skal til og fra jobb eller skole.

Natt til lørdag og søndag er det nattbusslinje 101 sentrum - Byåsen - Flatåsen som betjener alle holdeplassene fra Flatåsen senter og oppetter langs Høgreina til og med Flatåstoppen. For dem som skal til de nedre og sørligste delene av Flatåsen kan det også være et alternativ å bruke nattbusslinje 104 Sentrum - Kolstad - Heimdal til metrostasjonen Bjørndalstoppen og gå derfra. Nattlinje 104 betjener også Husebytunet. Fra denne stasjonen kan du også ta linje 2 på dagtid.

Du kan søke opp din reise i reiseplanleggeren under, i appen AtB Reise eller se rutetabeller gjeldende fra 3. februar.

  • Reiseplanlegger