Viktig melding

Finn ut hvordan koronasituasjonen påvirker kollektivtrafikken. 

Gå til artikkel

Reiser du med periodebillett på t:kort?

Husk å lese av kortet på en kortleser når du skal starte en ny periodebillett. Hvis ikke, har du IKKE gyldig billett.

I Trondheimsområdet (Trondheim, Klæbu, Melhus og Malvik) er det åpen billettering på de grønne bybussene og trikk. Det betyr at du kan gå rett om bord hvis du har gyldig billett.

Reiser du på en av regionlinjene eller med nattbuss må du alltid vise frem eller registrere billetten din når du går om bord.

Slik bruker du t:kort med periodebillett

Når du kjøper en periodebillett til ditt t:kort har den fleksibel start, slik at du kan starte periodebilletten din når du selv ønsker. En periodebillett er ikke gyldig før den er startet opp.

Kjøp periodebillett

Periodebillett på t:kort kjøper du i nettbutikken eller hos AtB kundesenter.

Start periodebilletten

For at periodebilletten skal være gyldig, du starte den. Det gjør du ved å lese av t:kortet på en kortleser. Har du allerede en periodebillett på ditt t:kort kan du ikke starte den nye periodebilletten før den gamle er brukt opp.

Reis

Reis i Trondheimsområdet uten å vise frem eller registrere t:kortet så lenge periodebilletten din varer. Sjekk hvor mange dager du har igjen ved å lese av kortet på en kortleser.

Kortlesere finner du om bord på bydelsbusser og på metrostasjoner.

Vurdert AtB Mobillett?

Med appen AtB Mobillett kan du enkelt kjøpe billett for buss og trikk i hele Trøndelag.  Du kan kjøpe både enkeltbilletter og periodebillett, og med gyldig billett i lomma kan du gå rett om bord uten å vise den til sjåføren.