Nye rutetabeller fra 24. juni

Nytt planleggingsverktøy gjør at rutetabellene for årets sommerruter ser litt annerledes ut.

Vi i AtB har innført en rekke nye systemer de siste årene, også internt. Det er for å møte høstens krav til et modernisert bussystem. Det er grunnen til at sommerens rutetabeller blir litt annerledes.

Testet med busspassasjerer

Det å planlegge et rutetilbud er en komplisert jobb. Derfor bruker vi et «ruteplanleggingsverktøy». For en stund siden tok vi i bruk et helt nytt slikt verktøy som gir oss mange nye muligheter. Blant annet vil vi fremover lettere kunne oppdage mulige feil og få fikset dem fort. Det fører blant annet til en bedre og mer oppdatert reiseplanlegger.

Rutetabellene endrer også utseende. Vi har fått et nytt oppsett som vi har testet med reisende slik at de skal være enkle å lese og forstå.

Slik leser du de nye rutetabellene (pdf) (143KB)

Litt annerledes sommeren 2019

Enkelte rutetabeller i sommerrutene vil gå over flere sider enn de har gjort tidligere. Dette er ikke akkurat slik vi ønsker å ha det fremover, men akkurat for sommerrutene i år, så blir det slik. Vi jobber med å få utviklet systemene slik at rutene som kommer for høsten skal bli enda enklere å lese.

Husk at du også kan finne rutetider i appen AtB Reise. Med den har du sanntidsinformasjon om din rute og avganger fra din holdeplass og du kan lagre dine favoritter. I tillegg kan du bruke reiseplanleggeren på atb.no.

LES MER: Sommerruter 2019

LES MER: Appen AtB Reise