Første tur med metrosystemet?

Dette er lurt å sjekke ut på forhånd når du skal reise med det nye kollektivsystemet i Trondheimsområdet.

Sjekk din reiserute

Finn din reiserute i reiseplanlegger eller appen AtB Reise. Der får du info om nye linjenummer, hvilken linje som er best for deg, om du må ha omstigning og mye mer.

Har du flere holdeplasser i nærheten, kan det være lurt å sjekke flere alternativ. Ved å gå inn på dine reisemuligheter på vår kampanjeside «en by i bevegelse», kan du se de aktuelle linjene for ditt nærområde. Eksempelvis, aktuelle busslinjer for Flatåsen.

Merk deg at tilbudet vil kunne variere avhengig av om du reiser i rush eller kveld/helg.
Du kan selvfølgelig også ta kontakt med vårt kundesenter for å finne den meste effektive reisen for deg.

Sørg for å ha gyldig billett

Med gyldig billett kan du gå rett om bord og ta plass uten å vise frem eller registrere billetten. Enkelt og effektivt. Det gjelder alle grønne bybusser i Trondheimsområdet.

Det aller enkleste er å kjøpe enkelt- eller periodebillett via appen AtB Mobillett. Da har du alltid enkel tilgang til din billett og oversikt over gyldighet.
Du kan også kjøpe billett via SMS, ett av våre utsalgssteder eller billettautomat.

Har du t:kort, har du to valg

 • t:kort periode – denne må aktiveres for å igangsette perioden ved første reise med ny periodebillett. Dette gjør du enten om bord på en bydelsbuss eller på kortleser på metrostasjon. Når perioden er igangsatt kan du deretter bare gå rett om bord.
 • t:kort autoreise (enkeltbillett) – denne må registreres for hver reise. Enten om bord på bydelsbuss eller på kortleser på metrostasjon. Billetten vil være gyldig i 90 min fra den er registrert.

OBS!
Det er dessverre forsinkelse i leveransen på kortlesere, og noen stasjoner mangler dette. Les mer om hvordan du må forholde deg til dette. 

Vi minner ellers om at

 • På holdeplass/stasjon må du fremdeles rekke ut hånda når bussen kommer for å vise sjåføren at du ønsker å være med akkurat den linja. Det vil på utvalgte omstigningspunkter være reiserådgivere i oppstartsperioden, som vil hjelpe deg med reisespørsmål og registrering av t:kort.  
   
 • Hold avstand til busser i bevegelse. For at bussene skal kunne kjøre så nært inn til kanten som mulig er det viktig å holde avstand til kjørebanen helt til bussen har stoppet. Mange av stasjonene er merket med gul stripe. Stå bak denne helt til bussen har stoppet. Da er det trygt for sjåføren å kjøre inntil.
   
 • Når bussen har stoppet åpner du døra ved å trykke på den grå eller blå knappen på døra. Dette gjelder også når du skal av. Har du behov for lengre tid trykker du på den blå, så får sjåføren et varsel om dette. Det er følere i dørsonen som oppfatter om noen går inn eller ut. Dersom det ikke skjer noe i sonen lukkes døren etter 3 sekunder. Kommer du til lukket dør er det bare å åpne på nytt så lenge bussen står i ro.
   
 • Vent på avstigende passasjerer før du går om bord.
   
 • Lurer du på noe kan du ta kontakt med våre kundebehandlere via sosiale medier, atb.no, chat, telefon eller i kundesenteret i Prinsens gate. Vi har utvidet åpningstid i perioden fremover. Vi har også reiseverter som vil veilede deg og svare på spørsmål på knute- og omstigningspunkt. Ikke nøl med å ta kontakt med oss.
   

Vi og bussoperatørene vil gjøre det vi kan for at det nye systemet skal fungere så godt som mulig. Det er mange detaljer som skal fungere sammen og det vil være en innkjøringsperiode for alle – både vi som skal levere tjenestene og du som reiser. Velkommen om bord!