a-informasjon
Endringer i kollektivtrafikken

Se hvordan koronasituasjonen påvirker kollektivtrafikken. 

Gå til artikkel

Flere linjer til marka

Det er satt opp ekstra kapasitet på linje 26, sentrum - Skistua. Du kan også ta andre linjer til forskjellige plasser i Trondheim som et godt utgangspunkt for en ski-, gå- eller skøytetur. 

Flere avganger med linje 26 til Skistua

Linje 26 Sentrum - Skistua er veldig populær. Fra 1. januar er det ny rutetabell med mange flere avganger.

Nye avganger

Ukedager

 • Fra Dronningens gate kl. 11:00.
 • Fra Dronningens gate kl. 17:00.
 • Fra Skistua kl. 11:28.
 • Fra Skistua kl. 17:28.

Lørdag

 • Fra Dronningens gate kl. 09:20. 
 • Fra Dronningens gate kl. 11:20.
 • Fra Dronningens gate kl. 12:20.
 • Fra Skistua kl. 09:47.
 • Fra Skistua kl. 11:47.
 • Fra Skistua kl. 12:47.
 • Fra Skistua kl. 16:07.

Søndag

 • Fra Dronningens gate kl. 13:50.
 • Fra Dronningens gate kl. 16:50.
 • Fra Skistua kl. 14:17.
 • Fra Skistua kl. 17:17.

Ekstra kapasitet

Lørdag

 • Fra Dronningens gate kl. 09:50.
 • Fra Dronningens gate kl. 10:50.
 • Fra Dronningens gate kl. 11:50.
 • Fra Skistua kl. 14:17.
 • Fra Skistua kl. 15:17.

Søndag

 • Fra Dronningens gate kl. 09:50.
 • Fra Dronningens gate kl. 10:50.
 • Fra Dronningens gate kl. 11:50.
 • Fra Dronningens gate kl. 12:50.
 • Fra Skistua kl. 15:17.
 • Fra Skistua kl. 16:17.

Husk å vente på neste buss eller avgang dersom det er fullt om bord. 

Oppdag et nytt utgangspunkt til marka

Vi har flere linjer til ulike startpunkt i marka i Trondheim. Kanskje du finner en ny favoritt-tur? Se Trondheim kommunes kart for skøytebaner og om det er kjørt opp skiløyper.

Linje 1 Kattem - Tiller - sentrum - Strindheim - Ranheim

Ved endeholdeplassen Østre Lund 1 er det skispor ved gangfeltet. Skisporet starter ved Kattem og videre gjennom Lundåsen. Herfra har du store deler av Bymarka tilgjengelig. 

Linje 1 har også overgang til Linje 96 til Vassfjellet Vinterpark fra holdeplassen Tillerterminalen.

Linje 2 Lund - Heimdal - Kolstad - sentrum - Lade - Strindheim

Ved endeholdeplassen Østre Lund 1 er det skispor ved gangfeltet. Skisporet starter ved Kattem videre gjennom Lundåsen. Herfra har du store deler av Bymarka tilgjengelig.

Linje 2 tar deg også til holdeplassen Husebytunet 1 og 2. Hvis du går forbi Huseby barnehage og til venstre til du kommer til en undergang, er det skispor som er koblet til løypenettet til Granåsen skianlegg.

Linje 3 Lohove - sentrum - Hallset

Muligheter i begge retninger! Fra Kongens gate K1 kan du ta linje 3 i retning Hallset. Både ved Byåsen skole og Hallset skole er det skøytebane klar til bruk. 

Fra Kongens gate K2 tar du linje 3 mot Dragvoll og Loholtbakken. Hvis du sitter på bussen helt til Loholtbakken er det ei skiløype som starter rett ved Lohove barnehage med fin vei opp til lysløypa og videre inn til Estenstadhytta. Der får du kjøpt de deiligste kanelbollene, gode sveler og rykende fersk kaffe.

Linje 9 (trikken) St. Olavs gate - Lian

Trikken til Lian er en attraksjon i seg selv. På Lian har du muligheter for å gå på ski, skøyter og grille pølser.

Linje 10 Rate - sentrum - Strindheim - Sæterbakken

Holdeplassen Angelltrøvegen er et godt utgangspunkt for en liten skitur. Herifra kan du gå på ski over Åsvang skole, til Strinda i den ene enden og Lohove i den andre. Du kan også gå lysløypa opp til Estenstadhytta. Tenk å ha slike fine forhold midt i et boligfelt. Nærhet til marka er så godt for helsen.

Fra holdeplassen Jakobsli er det cirka 5 minutter gange til ei lysløype som går helt til Lohove.

Linje 11 Risvollan - sentrum - Stavset

Her har du turmuligheter i begge endene. Fra Kongens gate kan du velge å sitte på til Stavset og ta deg en skitur. Hvis du velger å gå av på Stavset senter er det heller ikke lange gåturen til Granåsen VM-anlegg.

I den andre retningen fra Kongens gate ligger Blakli. Herfra kan du gå omtrent ti minutter før du kommer deg til Estenstadmarka. Fine lysløyper og greit terreng til Estenstadhytta. Utleira har også ei skiløype, den starter ved Utleira skole.

Lohove ballplass er også klar til bruk som skøytebane.

Linje 12 Marienborg - sentrum - Strindheim - Dragvoll

Du kan ta linje 12 til Loholtbakken og gå på ski i Estenstadmarka. Ved holdeplassen Teglverkskrysset kan du også gå av for å gå på skøyter på Teglverkstunet ballplass.

Linje 13 Havstad - Lerkendal - Strindheim

Sitt på hele veien fra Strindheim via Berg studentby og St. Olavs hospital uten å måtte reise gjennom sentrum. Fra holdeplassen Gamle Oslovei kan du starte på turen opp til Bymarka. 

Linje 14 Lerkendal - Brundalen - Strindheim

Fra holdeplassen Jakobsli er det cirka 5 minutter gange til ei lysløype som går helt til Lohove.

Linje 16 Flatåsen - Heimdal - Tillerringen - Torgård

Med linje 16 kan du ta bussen til holdeplassen Saupstadmyra. Da har du kommet rett utenfor Saupstad skistadion med flotte fasiliteter til å gå på ski. Ikke langt unna finner du også Klokkstein ballplass som er nå i bruk som skøytebane.

Linje 23 Sandmoen - Flatåsen - Hallset - (St. Olavs Hospital - Pirbadet)

Denne linja kan du sitte på til Granåsen VM-anlegg. Herifra har du tilgang til fin natur, koselig turhytte og fiskevann. I Granåsen har det skjedd store sportsbegivenheter gjennom årene. Dra hit og bli inspirert! 

Linje 26 Sentrum - Skistua

Om du ønsker å dra til Bymarkas storstue kan du ta linje 26 fra Dronningens gate. Linje 26 har også påstigning i Kongens gate K1. Fra Skistua kan du gå på ski opp til Gråkallen eller videre innover i marka. Ut.no har oversiktlig turforslag i området. 

Linje 41 Ranheim - Reppe

Ta linje 1 til Ranheim, og gå om bord i linje 41 som tar deg til Reppe. Herfra er det en kort gå- eller skitur til Tjønnstuggu med fint vann til å gå på skøyter.

Linje 45 Sandmoen - Tillerringen - Tonstad - Sjetnmarka

Med linje 45 kan du komme deg til Torvtaket og nyte en fin tur i marka på Tiller, nærmere bestemt Tillerbruvegen. I tillegg kan du gå på på skøyter på Tiller Øst ballplass.

Linje 72 Klæbu - Sandmoen - Tiller (Pirbadet)

Linje 72 kjører til blant annet holdeplassen Sørborgen hvor det er en skøytebane du kan nyte noen timer på isen. Linje 72 tar deg også til holdeplassen Sjøla med et flott turområde rundt Vassfjellet.

Linje 74 (Spillebakken) - Flatjord - Bratsberg - Tempe

Fra Valøyvegen har du mulighet til å dra til Bratsberg og begi deg ut på tur i marka. Holdeplassen Røsta er nærmest til Bratsberg skole hvor det er vannet skøyteis. I tillegg er det fine skiforhold ved holdeplassene Bruråk, Spillebakken og Flatjord.

Linje 96 Tillerterminalen - Vassfjellet Vinterpark

Fra og med 3. januar kan du komme deg enklere til Vassfjellet Vinterpark. Linje 96 Tillerterminalen - Vassfjellet Vinterpark går inn i vårt eksisterende rutenettverk med overgang til linje 1 Kattem - Tiller - sentrum - Strindheim - Ranheim, og kjører både hverdager og helger. Les mer om linje 96 Tillerterminalen - Vassfjellet Vinterpark.

Linje 743 Vuku - Verdal - Levanger - Torsbustaden skianlegg

Fra 18. januar kan du ta rutegående buss fra Vuku til aplinsenteret Torsbustaden. Linje 743 er satt opp etter skianleggets åpningstider. Les mer om linje 743 Vuku - Torsbustaden skianlegg.

Tiltak og retningslinjer

Ved full buss, oppfordrer vi til å vente på neste avgang om du har mulighet. Se tiltak og retningslinjer for kollektivtransporten under korona.

Billettinformasjon

Bruk appen AtB og andre reisendes egne reisetips for å finne reisemuligheter.  Kjøp billetter på forhånd enkelt på AtB Mobillett eller hos et utsalgssted. Lørdager og søndager kan familier reise med Familie helg.

Innspill?

Har du flere innspill til andre linjer man kan sitte på til et skispor eller turmulighet? Tips oss gjerne.