SykkelSafe

Bli med AtB i september og prøv ut helt nye sykkelbokser på Brekstad.

SykkelSafe er neste generasjons sykkelparkering der du kan oppbevare sykkelen din trygt og smart via telefonen din. 

Bærekraftige alternativer

AtB er et mobilitetsselskap som jobber for miljøvennlige reiser. Det betyr at vi ikke bare bryr oss om busser og båter, men også andre alternative transportmidler til reiser med personbil. Kan man la den stå hjemme og velge å gå, sykle eller ta bussen så sparer man miljøet, helsen og ikke minst økonomien. Vi ønsker derfor å være med på alle metoder som gir deg som reiser et godt og bærekraftig alternativ til bil.

Parkér sykkelen din trygt i en sykkelboks

I Trondheim bruker cirka tolv prosent av befolkningen kollektivtrafikk til alt fra jobb, fritidsaktiviteter og andre sysler. De siste ti årene har antall daglige sykkelturer økt med 65 prosent (ref. kilde RVU). Når investeringskostnader ved kjøp av sykkel øker, blir også behovet større for trygge løsninger når den parkeres ute. Derfor har AtB investert i moderne og trygge sykkelbokser fra SafeBikely, som leverer neste generasjons sykkelparkering. 

Prøv en sykkelboks

Dersom du pendler fra Brekstad til Trondheim med hurtigbåten kan du nå prøve ut disse boksene gratis, forutsatt at du har periodebillett i AtB og kan delta på brukerundersøkelser tilknyttet prosjektet. 

Enkelt å bruke

SykkelSafe er moderne sykkelbokser, hvor du kan parkere sykkelen i en egen sykkelboks. Alt styres via appen SafeBikely, som du enkelt laster ned fra Google Play eller App Store.

Her kan du finne ledige bokser og reservere plass i opptil én time før du skal parkere. Du både låser og åpner boksen enkelt med telefonen din, og du beholder din parkering så lenge leien er aktiv.  Boksene er designet med trygghet i fokus og beskytter mot hærverk, tyveri, vær og vind. 

Meld din interesse ved å sende oss noen ord til post@sykkelsafe.no, og du vil motta mer informasjon om hvordan du går frem.

Vi trenger hjelp fra deg for å få testet ut dette skikkelig og sørge for et godt tilbud til de reisende fra Brekstad.

Ofte stilte spørsmål

 • Avtalen gjelder for den perioden sykkelboksene er plassert i kommunen, og opphører uten forsvarsel når sykkelboksene er flyttet til ny plassering. 

  Du kan selv si opp avtalen når som helst i løpet av avtaleforholdet. 

  AtB har rett til å si opp avtalen dersom avtalen blir misligholdt. Du kan bli erstatningsansvarlig for skader som du påfører AtBs eller andres eiendom. 

 • Nei, forsikring er ikke inkludert i prøveperioden. Man er selv ansvarlig for at boksene er ordentlig lukket og låst før man etterlater sykkelen sin, så ikke uvedkommede får tilgang. 

 • SafeBikely laster du enkelt ned via Google Play eller App Store.

  1. Registrer ny bruker og aktiver den via tilsendt SMS - kode.
  2. Reserver skap med ønsket lokasjon på kartet. 
  3. Stå ved sykkelskapet ditt og lås opp med "åpne" i appen. Bekreft ved å trykke på sykkel-ikonet.
  4. Rygg inn sykkelen i boksen og sjekk at døren er lukket ordentlig. 
  5. Ta ut sykkelen, og trykk "Avslutt". Sørg for at døren er lukket ordentlig. 

  Merk at låsen på døren er åpen i 10 sekunder om gangen, og du kan låse opp så mange ganger du vil så lenge man har en aktiv parkering. Du beholder din parkering inntil leien er avsluttet. 

   

 • I pilotprosjektet finnes det 10 sykkelbokser som vil rullere på utvalgte testbrukere. Dersom alle boksene er opptatte, må man vente til en blir ledig. Du kan reservere en boks opptil én time før du skal parkere. 

 • Av sikkerhetsmessige årsaker vil du få tildelt en tilfeldig sykkelboks slik at man ikke er garantert å få samme sykkelboks. Det er derfor viktig at man tar ut sykkelen og eventuelt andre eiendeler før man avslutter parkeringen. Skulle du oppleve at parkeringen er avsluttet før du tok ut sykkelen, vennligst rapporter dette i appen SafeBikely. 

 • Dersom du opplever feil eller mangler på din sykkelboks, vennligst rapporter dette snarest i appen SafeBikely. Hvis den ikke fungerer slik den skal, kan avvik rapporteres til post@sykkelsafe.no.  

  Parker aldri sykkelen din i en boks dersom det foreligger mistanke om feil eller mangler på boksen eller låsen. Tyveri eller skader på eiendeler vil i ingen tilfeller erstattes av AtB.